Editors’ Choice: аромата на март

Подаряваме цветя на мартенските ни музи

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice: аромата на март

Март е феерия от светлина, март е надежда, март е първи порив.

Както обичаме да го наричаме – Женският месец под щастливото число 3 е все още тук,

за да напомня за предстоящата пролет, но и за непредсказуемия си характер.

Запретвай ръкави – срещаме те с впечатляващ архитектурен проект в Китай, с творения, облагородяващи родната почва и с музика, която да си пуснеш, докато обхождаш… например квартал Лозенец. Или поне така направихме ние! Приятно четене, приятно слушане, нека ароматът на пролетни цветя е с теб през целия месец.

Voyeur

Voyeur

Съвсем скоро на хоризонта ни се появи дързък и интересен проект, който посочваме с показалец на мъжката аудитория.

Voyeur е нова гледна точка в света на мъжкото бельо,

чието изражение е вдъхновено от субкултурите, иконичните образи и смелата естетика. Брандът е плод на въображението на моден стилист и жена визионер, а всеки артикул е произведен в България с мисъл за по-устойчиво бъдеще. Научи повече, интересното тепърва предстои.

Zaishui Art Museum

Zaishui Art Museum

A new exterior is born, in the structure’s interior.“

Преди броени дни японският архитект Джуня Ишигами, сряза лентичката на последния си впечатляващ дизайнерски проект – Zaishui. Дългият един километър музей на изкуствата се намира на изкуствено езеро в Китай и е с площ от 20 000 квадратни метра. Впечатляващата галерия изглежда сякаш излиза от водата и плува през езерото заради стъклените панели и колонната структура, която държи лекия бетонен покрив. Конструкцията позволява на посетителите да разглеждат различните експонати, докато по пода нежно се стича вода и

позволява на ума да се докосне до пейзажа и да го интегрира съвсем естествено във възприятието си.

Ишигами твърди, че посредством архитектурата трябва да се търси нова връзка между природата и създаденото от човека, които могат да съществуват едновременно като единно цяло. Той предефинира връзката с околната среда, като създава проект, в който тя не доминира, а напротив – допълва и комуникира с естествения природен пейзаж.

OMA – Bread ‘n’ Butter

OMA – Bread ‘n’ Butter

Посрещнахме месеца с готина новина за всички меломани, които обичат класиката и нейните нови превъплъщения. С радост споделяме с теб за дебютния албум на британската банда, която си изровихме от Instagram и която ни спечели с елегантния и хармоничен подход на инструменталите си.

Музиката без вокали носи специална стойност и винаги е добре дошла в моменти на съзерцание,

при нужда от концентрация или когато искаш да ѝ отделиш повече внимание за сметка на лириката. Албумът е компилация от хип-хоп кавъри от 90-те, а звученето е толкова smooth, че името Bread ‛n’ Butter му пасва като копринена ръкавица. Пускай още сега!

Chaika

Chaika

Казват, че полетът на любовта ги е отнесъл в страната на ароматите… Тази романтична представа напълно отговаря на разкошния асортимент на Chaika, който се разгръща под формата на соеви свещи, спрейове за дома и ароматизиращи пръчици, с които всяко пространство се превръща в магичен пейзаж за сетивата. Chaika са дизайнерски, ръчно налети свещи от 100% натурален соев восък, с безвредни аромати от най-високо качество и абсолютно чист пламък. Непременно ги опитай, интензивният им характер ще ти донесе много уют, топлина и пламенни мигове.

„Неизвършени престъпления“ от Анастасия Стоева

„Неизвършени престъпления“ от Анастасия Стоева

Анастасия Стоева е поет, илюстратор и аниматор, критик и автор на десетки разкази и статии в периодични издания. Дебютната ѝ стихосбирка е едно от литературните попълнения, които достойно обогатиха родната сцена и които препоръчваме да разлистиш час по-скоро. Измежду страниците на илюстрованата стихосбирка те очакват 27 стихотворения, разделени в три концептуални цикъла: „Вчера“, „Днес“ и „Утре“. Всяко от тях има за цел да изследва и разгледа времето, като

поставя човека в „граничното пространство между небивалото и вечността“.

„Неизвършени престъпления“ може да откриеш онлайн на www.ars-scribens.com, както и в книжарниците „Светофар“ и „Български книжици“.

Select Flowers

Select Flowers

Gin and Tonic, Negroni, Tequila Sunrise… Точно за Свети Валентин попаднахме на меню с букети, които ни уцелиха право в опиянената от страст душа! Комбинациите, вкусовете и пъстрата палитра на алкохолните напитки накараха едни хора да се сетят за предприемчива идея, а именно – букети с имена на коктейли. (На нас толкова ни трябва!) Select Flowers изработват изключителни цветни изненади, букети и комбинации за всеки специален повод. Въображението им е стилно, пъстро и носи много настроение. Последвай ги или направо се отбий на ул. „Екзарх Йосиф“ 57.

Все пак всеки ден може да е повод да подариш цвете.

Editors’ Choice: любовта на февруари

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *