Кои са най-добрите бармани в България? – изправяме ги в състезание за коктейли от друго измерение

София жадува коктейли, а ние ти разказваме как да намериш удоволствие в чаша и защо да участваш в BAR MASTERS 2024

0 коментара Сподели:
BAR MASTERS

Столицата има много лица, но само едно я показва в пълния ѝ образ – нощна София е времето, мястото и хората, които живеят, за да се забавляват.

Да посрещаш луната, да танцуваш в ритъма на звездите – да, това сме ние с коктейл в ръка.

Именно заради това скачаме от радост и бързаме да ти разкажем, че чакането свърши – новото издание на BAR MASTERS е по-близо от всякога. Това е шестата поредна година, в която празнуваме света на ароматните еликсири със състезание за най-добрите бармани. Програмата отново е богата както на имена от световната бар култура, така и на участници, които са готови да посветят

таланта си на състава, презентацията и удоволствието от истински запомнящото се питие. 

Така че, ако ти се гледа звездно шоу – запази датите 29 и 30 април за „Чистилището“, а ако ти се впуска в приключението на годината – бъди смел, готов и се запиши в предизвикателството. Издаваме, че те очакват и вълнуващи лекторски панели, които ще разкрият от А до Я барманската професия. За всичко друго разказваме надолу!

BAR MASTERS

Градската среда вечно ни дърпа към бара и ни мотивира да пробваме менюто.

Благодарение на BAR MASTERS обаче разбираме първи кои са най-добрите и къде вкусът царува.

Всъщност историята на състезанието започва през 2019 г., когато за първи път и в рамките на 4 месеца над 150 бармани се впускат в приключението. През 2020 г. нещата се случват предимно онлайн, а в периода 2021–2023 г. интересът към събитието вече мотивира професионалисти от цяла България. Така в рамките на няколко години общият брой на участниците в програмата, които създават изкуство в чаша и се запознават с върховете в бар индустрията, става над 600 души. 

BAR MASTERS

И за да ти представим още повече какъв е мащабът на състезанието,

ти намигваме за едно от най-вълнуващите имена, което ще присъства като гост-лектор – Василис Кирицис.

За него 2012 г. е паметна, когато именно той е обявен за Барман на годината за Гърция. Следват успехи, които го мотивират да съоснове международно признатия бар The Clumsies в Атина. Това място до ден днешен може да се открие в списъка The World’s 50 Best Bars, като два пъти достига до шеста позиция! Освен този успех обаче през 2022 г. Василис участва и в създаването на още едно кътче за коктейлни емоции – бар Line, който се доказва с номер 12 в същата класация.

BAR MASTERS

Връщаме те в 2024 г., когато BAR MASTERS Show вече чука на вратата и търси тези, които владеят най-прецизно изкуството на миксологията. Барманите ще преминат през предизивикателствата

да създадат коктейл в заложени категории и да проведат собствен Pop-up бар през лятото.

Осмелилите се да впечатлят с индивидуалност и стил ще бъдат възнаградени – титлата идва със 7000 лева, за второ място се дават 3000 лева и третa позиция взема 2000 лева. 

Но приключението не свършва тук – в началото на септември 30-те участници с най-много събрани точки ще имат възможността да отидат на Boot Camp, където да преминат през двудневен семинар и забавни сесии (а тази година се очертава барманският лагер да излезе от границите на България). След това най-подготвените 15 ще стигнат до BAR MASTERS Festival, за да демонстрират уменията си пред жури и публика.

Междувременно през топлите месеци ще се случва и HOME MASTERS –

събитие, насочено към ентусиасти, които ще правят магични коктейли от удобството на дома си.

Знаем, че всичко това звучи впечатляващо – реалност е, затова се запиши и го изживей!

BAR MASTERS

Издаваме ти най-добрия бар в света за 2023 година

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *