Три места за супер супи в София с неповторим вкус

Soulful Soups: Представяме ти перфектните предложения за топла среща със супи, докосващи душата

0 коментара Сподели:
Три места за супер супи в София, чийто вкус е неповторим

Tя сгрява небце и сърце,

тя е идеалният ни избор за офисен обяд, уютна среща с приятели или просто комплимент към вкусовите ни рецептори, които искаме да зарадваме с уханна купичка прекрасна супа.

Супата е царица на делниците ни и ние обожаваме да експериментираме,

да я опитваме във всевъзможни вариации, да се наслаждаваме на перфектния ѝ бульон и да откриваме нови и нови места, където я приготвят най-добре. Ето защо те хващаме за ръка и те водим към задължителните места с вкусни супи в София.

Due Storie by La Bottega

Апетит за живот, атмосфера на блаженство, мигове на наслада! Една от любимите ни глави в историята на La Bottega, намира своето място на „Шишман“ 24, а в нея се разказва за вино, авторска кухня и много въображение.

Отбиваме се тук, за да сгреем душа с прочутата им бистра доматена супа с лаврак и скариди.

Това съвършено предложение се приготвя по малко по-алхимичен начин с японската техника Syphon на Hario, при която морските дарове се запарват деликатно пред очите ти. Креативният начин на поднасяне от шеф Любо Хубенов е част от фънки предложенията на Due Storie by La Вottega, които винаги ни оставят без думи.

ул. „Цар Шишман“ 24
088 995 2266

Ikigai

Ikigai

Този месец обръщаме небце към супите и тяхната способност да събуждат апетит, да сгряват душа и да разпалват огън в небцето. Едно от лицата на модерната японска кухня в София ни сервира питателно предложение – Катсу рамен, съставен от пилешки бульон, рамен нудли, сотиран спанак, сотирани гъби, мариновано червено зеле и варено яйце. Акцентът – хрупкаво Катсу панирано пилешко филе, с пресен лук и сусам за завършек.

Тази божествена комбинация от вкусове е част от новото Дракон меню на Ikigai,

където ще откриеш куп други ястия и предястия, които представят японската екзотика в цялата й прелест.

The Mall; Bulgaria Mall
070 070 030

Haikara Ramen

Haikara Ramen

Шеф Тоши Камбе знае, че голяма част от българите са страстни любители на шкембето. В резултат на това, а и на своите предпочитания създава побългарен рамен с телешко шкембе, нетипична комбинация от тонкоцу нудли, разнообразни подправки и горещ свински бульон, стоплящ душа и тяло. Свинският бульон тонкоцу, врящ над 30 часа, допринася за богатия наситен умами вкус, а топката карамисо и лютите подправки разпалват апетита и сетивата на всички любители на пикантната храна. На пръв поглед това е сблъсък на култури, които нямат нищо общо, но когато опиташ, ще се убедиш, че

българо-японският рамен е съвършен и несъмнено може да те остави без думи.

Раменджийница Хайкара вече ти го приготвя – тръгвай натам!

ул. „Г.С. Раковски“ 121

Go Guide селекция: Филмите, които да не пропускаш на 28-ия „София филм фест“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *