Ресторантите в София с авторски десерти, които ще те впечатлят

Dessert Euphoria: Даваме ти четири локации, които ще подсладят живота ти

0 коментара Сподели:
Ресторантите в София с авторски десерти, които ще те впечатлят

Kакво е една фантастична среща, без да завърши подобаващо с впечатляващ десерт?

Сам по себе си, десертът е нужният хепиенд, без който не можем и на който се отдаваме без никакви задръжки. Впускаме се в сладка обиколка, в търсене на черешката на тортата, а именно –

авторските десерти на любимите столични ресторанти.

С почерк, индивидуалност и много умения, откриваме съкровищата, които хапваме със страст, удоволствие и никаква мярка. Дами и господа, Негово Величество – Десертът!

Constantinoff

Constantinoff

Десертът е онази неизменна частица от всеки фантастичен обяд или вечеря. Десертът е блян, който идва веднага след соления вкус и за който небцето жадува в различни часове на денонощието. Десертът е сладкият край на добре прекараното време, десертът е миг наслада. Разбира се, нашата сладка обиколка не пропуска Constantinoff, където определено могат да се похвалят с впечатляващи презентации и много въображение!

Представяме ти тяхното божествено тирамису,

което ще изуми всички твои сетива с комбинацията си от наситени вкусове. Определят го така: „Там, където мечтите, изпълнени с еспресо, се срещат с кремообразното удоволствие!“.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

Leo’s Pizza „Trattoria“

Leo’s Pizza „Trattoria“

Обикновено свързваме Leo’s Pizza „Trattoria“ с палитра от изключителни италиански ястия, но днес сме тук за една сладка сицилианска класика, която ни накара да притихнем от удоволствие. Този традиционен сицилиански десерт води началото си от далечната 1700 година, като тогава се приготвя на италиански карнавал, а до днешни дни е завладял целия свят.

Сервират ни интерпретация на Cannolo Siciliano в деконструиран облик,

съставен от прясна овча рикота, пудра захар, шамфъстък от Бронте, захаросани плодове и шоколад от Модика. Нежната текстура на прясна рикота, съчетана с дръзката хрупкавост на канолата, изстрелват всички сетива в космоса.

ул. „Лъчезар Станчев“ 5, Софарма Бизнес Тауърс
087 864 2824

Mediterraneo

Mediterraneo

Една от рационалните причини да обичаме района на Докторския паметник е кулинарното бижу Mediterraneo. Пословичното гостоприемство се усеща още от вратата, класическата средиземноморска кухня, приготвена в домашен стил, ни пренася неусетно на други географски ширини, а ароматните глътки вино никога не са ни достатъчни.

Нали не мислиш, че десертите са по-малко впечатляващи?

Представят ни авторско предложение с натурален белгийски шоколад, горгонзола пиканте, мариновани с амарето червено цвекло и дюли, лешников марципан и портокалови кандити. Добрите творения се познават по изкусно дефинираните детайли, а тук те са в съвършена пропорция.

ул. „Оборище“ 9 Б
088 664 4402

Щастливеца

Щастливеца

Домашен вкус, интерпретиран по най-добрия възможен начин, симфония от аромати, атмосфера на уют – да, намираме се в „Щастливеца“! Обичаме да идваме тук заради менюто, изпълнено с ястия, представящи най-доброто от местните традиции, заради умелото имплеметиране на модерен прочит и заради истинския вкус на подбраните продукти. Е, десертите им не са нищо по-малко от същото съвършено отношение към храната. Представят ни сладост във формата на

пухкав чийзкейк с каймак от горски плодове и цветни акценти,

напълно отговарящи на пролетното настроение, което бавно, но сигурно ни завладява.

бул. „Витоша“ 27
02 441 1155

Сан Стефано Плаза (срещу БНТ)
02 441 3344

Editors’ Choice: аромата на март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *