Софийските бункери VS ReBonkers Варна

Събитие, което ни показва един по-различен поглед върху бункерите на столицата и как може да им се вдъхне нов живот

0 коментара Сподели:
Ново риалити детронира „Игри на волята“ – предстои „Островът на 100-те гривни“

София ни е вечна любов, а темите за това как тя да стане по-красива, по-интересна и по-иновативна силно ни вълнуват.

Отдавна мечтаем и да се вдъхне нов живот на пространствата от нейното минало и на подземията, които обримчват всичко, което се намира под града ни. Ето защо ти представяме събитие,

което ще те потопи в тайнствените дълбини на София, за да откриеш светове, които обикновено остават скрити от погледа на обществото.

„Софийските бункери VS ReBonkers Варна“ е инициатива, организирана от  Клуб „Смисъл“Hyperspace Social Tech Hub и Optimistas, за да ти представи един по-различен поглед върху бункерите на столицата и как един успешен проект за вдъхване на нов живот на такова пространство, може да промени начина, по който виждаме града и неговата история. Ивентът ще се случи на 21 март (четвъртък) от 18:30 до 21:00 ч. в Hyperspace Social Tech Hub, като първата част на събитието е посветена на презентацията на д-р Иво Анев, който е ръководител и икономически експерт в екипа „Историческа баня“ и част от Клуб Смисъл- мястото, където различните идеи и гледни точки се срещат, за да се превърнат в разумни и пълноценни действия. Той ще сподели факти и истории за бункерите в София и ще представи нов поглед върху тези подземни пространства.

Втората част на събитието ще представи проект на Оптимистас, инициатива подкрепяща нестандартни и предизвикателни проекти, свързани с развитието на културата и градската среда.

Те ще споделят своя опит с възстановяването на бивш склад за боеприпаси от времето на Османската империя във Варна, превърнал се в алтернативно младежко пространство ReBonkers.

Последната част ще бъде посветена на дискусия, модерирана от архитект Веселин Алексиев, по време на която участниците ще имат възможността да зададат своите въпроси и да споделят мнението си. Както споменахме, мястото на събитието, Hyperspace Social Tech Hub, е пространство за събития и срещи в сферата на иновациите, предприемачеството, изкуството и значимите каузи. Основна движеща сила на пространството е сплотяването на общност от Change Seekers – хората, които постоянно търсят и работят за изграждане на положителна промяна.

Събитийната програма на Hyperspace включва лекции, уъркшопи, изложби и експерименти в областта на технологичните и креативни индустрии. Hyperspace е инициатива на WPX – българският бранд за висококачествена WordPress хостинг услуга в световен мащаб. Организаторите набират средства за лабораторни изследвания на различни материали, намерени в бункера, проучвания и анализи на пространството, обезопасяване и събиране на документи. Билети за събитието те очакват тук, а ние те съветваме да не пропускаш. Очертава се повече от интересно!

За още от същото – виж Дълбоко под земята: какво ли има в тунелите под София?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *