Gen Z секс тенденции 2024: eто какво ново ни подари новото поколение в секса

Let’s talk about sex: ако се чудиш какво е Orgasm Glow, Throuples и Gooning - тази статия е точно за теб

0 коментара Сподели:
Gen Z секс тенденции 2024: eто какво ново ни подари новото поколение в секса

Вече е март и въпреки че първите три месеца от годината официално почти минаха, медии и експерти чак сега решиха да извадят от задния джоб най-актуалните и набиращи скорост секс тенденции за 2024 г.

Естествено, те са продиктувани от Gen Z поколението, които благодарение на съвсем новия начин, по който виждат света, имат и абсолютно различни предпочитания в секса.

Наборът им от термини и нови сексуални решения е толкова богат, че решихме да ти спретнем кратък Gen Z секс наръчник за следващите 12 месеца и да те запознаем с това, което едва ли си предполагал, че можеш да правиш или знаеш между чаршафите.

Е, време е за нова ера – чети и въздишай, скъпи ми приятелю, защото тези пораснали хлапета доста ги разбират нещата. Не забравяй да разгледаш и предложенията на нашите приятели от passion.bg – oнлaйн ceĸc мaгaзин c пoвeчe oт 7000 пpoдyĸтa. Специално за теб с код GOGUIDE20 получаваш 20% отстъпка от цената на всички техни артикули. Кодът не важи за вече намалени продукти. Кодът не може да се комбинира с други промо кодове, отстъпки или промоции и важи до 20.04.2024 г. включително.

Защо Gen Z диктуват правилата?

Въз основа на анализ на 160 милиона търсения американското издание на UK Sun разкри какво се очаква да бъде горещо и какво не между чаршафите през новата година. Те категорично подчертаха, че в момента абсолютни законодатели в секс индустрията са хората, родени между 1995 и 2000 година, което прави

именно поколението Gen Z или частта от него с представители между 23 и 29 г. господар на секс положението.

Заради огромния и на практика безкраен достъп на Gen Z до информация и абсолютната им обсесия по социални мрежи и платформи, както и желанието им да купуват, консумират и експериментират постоянно, те не само спечелиха секс брандовете и сайтовете на своя страна, но създадоха изцяло нов секс език и термини, които до момента не бяха известни на простосмъртните.

UK Sun ни разкриват в какво процентно съдържание са нараснали търсенията на определени думи, практики и нови определения, а ние те запознаваме с всичко, което трябва да знаеш, ако искаш да говориш езика на „новия секс“.

Някои неща от изброените може да са ти познати, но повярвай ни – Gen Z ги използват в съвсем нов контекст.

Gooning +778% – търсенията за тази дума са се увеличили с главозамайващите +778%. Gooning е жаргон, използван за състояние на възбуда или повишено удоволствие от сензорно стимулиране, като например завързване на очите на партньора. Други го използват като дума за постигане на продължителна възбуда чрез сензорно стимулиране и хипноза. Накратко казано, независимо дали мастурбираш, или си с партньор, това е състоянието, което постигаш точно преди да свършиш, и задържаш максимално дълго, без финалът да идва. Задържането на връхната точка може да се постигне с игри, криене, актове на завързване на очите и др. Ако го овладееш, оргазмът може да не дойде с часове, но удоволствието да е огромно.

Femboy +504% –  жаргонна дума от Gen Z за млад мъж, който показва традиционно женствени характеристики.

Thirst Trap +335% –  публикуване на секс или секси съдържание в социалните медии за привличане на внимание или утвърждаване.

Throuples +230% – най-просто казано, това е романтична връзка между трима души. Не говорим за обикновена тройка, в която просто си поканил някой да се присъедини еднократно към вашата двойка. Обикновено тази комбинация се нарича триада в немоногамните и полиаморните общности. Оказва се, че throuples е една от най-търсените думи в края на 2023 г. и началото на 2024 г. с ръст от цели 230%.

Edging +91% –  нещо като Gooning, или секс техника,

използвана от тези, които умишлено забавят оргазма, за да удължат сексуалното удоволствие или да се борят с преждевременната еякулация.

Findom +83% – финансовата доминация е фетиш, при който „покорният“ получава удоволствие от раздаването на подаръци и пари.

Shibari +62% –  изглежда поколението Gen Z живо се интересува от шибари – формата на японско изкуство, наподобяващо робство, включваща сложни и красиви шарки, създадени с въжета върху тялото на човек.

Cottaging +70% – правене на секс в рискови условия като например уединени зони на открито. Cottaging още е гей жаргонен термин, произхождащ от Обединеното кралство, отнасящ се до анонимен секс между мъже в обществена тоалетна или

вила (a cottage) или чайна (tea-room) или пътуване за сексуални партньори с намерението да правят секс другаде.

Sploshing +54% – Sploshing е фетишизъм към измокряне и изцапване (Wet and messy fetishism/WAM). Фетишизмът към измокряне и изцапване е сексуално влечение към хора с мокри или изцапани тела/дрехи, но обикновено с този жаргон Gen Z поколението търси и food фетиши, свързани с това някой да намазва храна по голото ти тяло.

Zentai +53% – зентай (от японски ゼンタイ) е термин за прилепнали дрехи, които покриват цялото тяло. Някои наричат тези фетиш костюми „чорапогащник за цялото тяло“. Зентай най-често се прави от найлон и наподобява истинската човешка кожа, като костюмът може да покрие цялото тяло, включително главата и лицето.

Хората, които носят зентай или имат зентай фетиш, се възбуждат както от това да усещат костюма, така и да наблюдават някой да го носи или да правят любов с партньора си, облечени в него.

Dogging +34% – участие във или получаване на удоволствие от гледане на рискови сексуални дейности на обществени места.

Orgasm Glow +50% – кожата ти да придобие специфичен блясък и сияние, което може да имаш само след бурен и страхотен секс. Някои козметични брандове дори пускат продукти с хаштаг Orgasm Glow, а Gen Z момичетата обичат да си публикуват снимки и сторита именно с този „ефект“ веднага след акта. Поне така твърдят нашите приятели от UK Sun. За финал казваме, че дори нищо да не си разбрал от горните термини и най-търсени секс думички за 2024 г. от Gen Z поколението, ти подсказваме,

че ако им пратиш емотикони с патладжан или прасковка, веднага ще разберат какво им разказваш.

Наслаждавай се на месец март независимо от поколението, защото е време за обновление и нови практики в дебрите на неизвестното. Нека удоволствието бъде с теб!

За още от същото – виж Кратка история на секс играчките

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *