Жените на върха: Силвия Чапарова-Алексиева

The Professionals: Представяме ти позитивния тон, широката усмивка и вечния оптимист в лицето на Маркетинг мениджъра в Sofia South Ring Mall

0 коментара Сподели:
Жените на върха: Силвия Чапарова-Алексиева

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

Срещаме те с едно момиче, което блести с широката си усмивка и съумява да зарази всеки с положителния си заряд.

С образование в сферата на Масовите комуникации и бекграунд в медиите, Силвия Чапарова-Алексиева среща маркетинга и поема в неговата посока без особено съмнение. До днешна дата Силвия е Маркетинг мениджър в Sofia South Ring Mall, където динамиката на професията я води, мотивира и вдъхновява. Кои са първите ѝ стъпки в начинанието, коя е любимата ѝ част от работата и как разпуска?

Представяме ти Силвия – позитивният тон, широката усмивка, вечният оптимист.

Как би се представила на някого, който те вижда за първи път?

Здравейте, аз съм Силвия, приятно ми е! И се усмихвам, винаги съм усмихната и… не знам какво да кажа повече. Не обичам да говоря за себе си с думи… предпочитам да е с действия. Адаптивна съм, смятам, че винаги намирам начин да влизам в темите, които другата страна задава.

Имаш опит в медиите, работила си и в телевизията, но поемаш своя път към маркетинга. Какви бяха първите ти стъпки? Как се насочи към това, с което се занимаваш в момента?

Бих казала, че работата срещна мен, а не аз нея. Помня интервюто ми за позицията Маркетинг мениджър в един от столичните молове, където стартирах с приключението Ритейл Маркетинг. Отидох по настояване на приятелка. Не се чувствах никак сигурна и може би за това заложих на яркожълт блейзер. Последваха още две интервюта и ме назначиха. Влязох в свят, за който не бях подготвена. Учех се в движение. Но знам, че много ми харесваше и давах всичко от себе си. Така е и до днес. Обичам работата си, върша я с удоволствие, приемам всичко лично.

Какво ти дава работата тук? Каква допълнителна стойност вземаш за себе си?

Това, което най-много харесвам в работата си, е, че всеки ден е различен. Няма повтарящи се дни и моменти. Тази динамика определено е нещото, което ме вдъхновява, мотивира. Стойността са хората, които срещам, и опитът, който придобивам. Винаги има какво да научиш в зависимост от събитието, което трябва да реализираш, или бранда, с който трябва да работиш.

Кое е любимата ти част от това да си Маркетинг мениджър на Sofia Ring Mall?

Толкова много неща са: от големите събития, които правиш за първи път, през откриванията на нови магазини до планирането на коледна декорация през юни. Всичко се планира с месеци напред, за да стане както трябва. Тази година Sofia Ring Mall навършва 10 години и сме планирали много активности, за да отбележим годишнината. Нямам търпение за ноември, когато е датата на откриването ни и ще бъде пикът на събитията и изненадите за посетителите ни. Но може би най-любимото е екипът ми: обичам тези момичета и синергията между нас.

Случвало ли ти се е да се сблъскваш с предразсъдъци само защото си жена?

Да, случвало се е, но беше отдавна, тогава предразсъдъкът не беше само това, че съм жена, но и че съм млада. Към днешна дата не попадам в подобни ситуации. Може би защото и аз не ги допускам. Според астралната ми карта (нали съм жена, няма как да не съм се интересувала от това) всички планети без една са ми в знака на зодията Овен (зодията ми), тоест 90% мъжка енергия…

Ако можеш да изпратиш послание до своето 18-годишно аз, какво ще е то?

Ако трябва да се „посъветвам“ нещо от настоящия момент, то би било да съм малко по-уверена в себе си. Възпитавана съм да бъда скромна и понякога това не ми е помагало, а е водело до това да се подценявам, да не се заявявам и да не търся заслуженото.

Кой е любимият проект, с който си се захващала професионално? Кое е първото, което ти идва на ум?

О, много са. Като например първото изложение, което направих в Sofia Ring Mall в качеството си на Маркетинг мениджър: Мото изложение в МОЛ. Поставихме над 100 мотора в общите части на мола и за първи път реализирахме подобен проект в търговски център. Беше WOW и аудиторията също го хареса, дойдоха много хора. Последното е с благотворителна насоченост и партньорството ни с Фондация „Плюшено мече“: през декември имахме фотокът с огромен плюшен мечок, на който всеки желаещ можеше да се включи, като направи и закупи снимката си. Резултатът бе 5-цифрена сума, която дарихме към „Плюшено мече“. Толкова хубаво беше чувството да зарадваме деца в нужда.

Как разпускаш и какво те зарежда в личен план?

Много обичам да пътувам… дори и да е някъде наблизо, просто да има движение. Баба ми казваше: „Човек е човек, когато е на път“. Обичам да споделям времето си с дъщеря ми и мъжа ми и да правим неща, които да ни оставят спомени.

Коя е твоята суперсила?

Вечният ми оптимизъм. Винаги съм настроена положително към нещата и се надявам да го предавам и на околните.

Жените на върха: Катя Мачуганова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *