5 събития на голям екран

Селекцията тази седмица е за феновете на алтернативното кино

0 коментара Сподели:

Когато те поканим на кино, можеш да си сигурен, че няма да е на филм, който можеш да гледаш и в мола. Ако си склонен да експериментираш с по-нестандартни ленти и локации, взимай пунканките и се присъединявай!

„The Other Side of Hope” – прожекция за бежанците в България

В четвъртък ще се впуснем в едно по-социално приключение, което ще бъде много повече от кино вечер. Лентата „Другата страна на надеждата“ ще те отведе от Сирия до Хелзинки и ще те запознае с два персонажа – сирийски бежанец и пътуващ търговец. След прожекцията ще се проведе среща с доброволци и мигранти от Центъра за интеграция на бежанци и мигранти, а ти си добре дошъл да останеш и да участваш в дискусията.
Кога: 22 юни, четвъртък, 18:30ч.
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: 5/7лв.

Дублирано Кино

Ако пък киното ти се струва скучно, без значение дали е в зала, на поляна или окичено с куп Оскари, това предложение е точно за теб! За тази прожекция публиката сама избира филма, като единствено условие е той да бъде на екзотичен език. Нататък следват куп импровизации и смях до сълзи, когато актьорите се опитат да го дублират на живо, без да имат представа от реалния диалог на екрана.
Кога: 22 юни, четвъртък, 20:00ч.
Къде: Hahaha impro Palace, ул. „Г. С. Раковски“ №44
Вход: 10 лв.

Кино и литература: "Прикрита страст"

Ако си сред почитателите на творчеството на Емили Дикинсън, може би ще ти бъде интересно да надникнеш зад литературата и да научиш повече за човека отвъд стиховете. Биографичният филм за великата писателка ще те отведе в семейството й, за да усетиш полъха на времето, в което е творила. В ролята на Емили е добре познатата Синтия Никсън, а лентата получава признание на редица фестивали, така че очакваме да е чудесен начин за запълване на съботен следобед.
Кога: 24 юни, събота, 17:00ч.
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: 5/7 лв.

Срещи на младото европейско кино

На фестивала ще има по нещо за всеки – от прожекции на неумиращи класики, през майсторски класове и уъркшопи, до съвременни късометражни филми. Целта на срещите е развиване на визуалната и филмова култура и популяризиране на качественото европейско кино у нас, а по време на фестивала ще бъде представена и платформата за обучение CinEd. Любимата ни част, обаче, е селекцията от късометражни филми, в която нямаме търпение да се гмурнем!
Кога: до 25 юни
Къде: Френски институт, пл. „Славейков“ №3 и Кино Одеон, бул. „Патриарх Евтимий“ №1
Вход: част от събитията са с вход свободен

Пътуващо лятно кино с БНТ 1

Всички обичаме холивудски звезди, но и те са несравними с тези на нощното небе! Затова си взимай едно одеало, нещо за пийване и се разполагай удобно на поляната в Борисовата градина, където ще си спретнем кино на открито. Ще гледаме „Пеещите обувки“ на Радослав Спасов, чийто трейлър изглежда повече от обещаващо. Няма да има неудобни седалки, разпродадени билети и мирис на чорапи, а за капак и входът е свободен!
Кога: 26 юни, понеделник, 20:30ч.
Къде: Лятна сцена, Борисова градина
Вход: свободен

А какво ще се случи идните дни в парка, четем в практичната ни селекция на събития.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *