Hell`s Kitchen, сезон 6 – кой избра тези хора?

Снощи в ефира стартира Hell`s Kitchen България, сезон 6, а ние се чудим да ръкопляскаме или да плачем...

0 коментара Сподели:
Hell`s Kitchen, сезон 6

Знаеш, че кулинарията е нашето нещо и никога не пропускаме добрия вкус във всички негови измерения.

Обичаме да обхождаме софийските барове и ресторанти надлъж и шир и вярваме, че вкусовите и естетическите рецептори се възпитават. Вярваме още, чеименно кулинарните формати до голяма степен отвориха сетивността на масовия вкус към „високата кулинария“ и накараха мнозина хоби и професионални готвачи да надграждат своя вкус и знания относно перфектното гурме. Харесваме кулинарните формати, следим ги с интерес и наистина от тях се родиха звезди, които и до днес ни радват със собствени проекти, а храната им е истинско произведение на изкуството.

Ето защо, когато снощи в ефира стартира първият епизод на Hell`s Kitchen България, сезон 6, нямахме търпение да се запознаем с новите участници и да си изберем любимец.

Уви, останахме леко учудени пред екраните, когато на хоризонта се появиха хора, които изглеждаха, меко казано, странно. Около 80% от участниците имат сериозна любовна връзка с всякакви диалектни форми от всички краища на страната, а правилният български е леко заменен от несъществуващи наречия и мек говор. Ако оставим това настрана, виждаме ясната сюжетна линия на формата. Според нас този път готвачите в предаването са избирани не само заради техните професионални умения и интересен кулинарен опит, а чисто и просто за да направят шоу с личните си истории.

Не кулинарията е била водещ мотив, а сензацията от типа Биг Брадър.

Друго обяснение нямаме да видим между печките и котлоните момче, което е виждало готвене само на главната в Слънчев бряг и всичко, което е правило, е да сглобява дюнери и бургери, или порно актриса, или Мисис Баба на Вселената, каквото и да значи това. Също нямаме обяснение от творческото решение загубилият отбор да спи на пружини и легла без матраци, както и да е лишен от целия си багаж. Приликата с други формати и социални експерименти ни идва твърде в повече.

От интрото към епизода видяхме също, че участниците се карат, тръгват да се бият, а някои дами проявяват  поведение, каквото биха имали пияни русалки, каращи се и биещи се, хванали се за косата за мъж в Плаза в Студентски, наричайки се „дрисло“. Ходът да влязат секси момичета с шампанско в ръка, за да напият участниците и да ги разконцентрират, също не ни е много понятен, тъй като

малко ни заприлича на купона на Пешо за ергенската, в която някой е поръчал танцьорки, но никой реално не знае какво да ги прави.

Жестоки фенове сме на шеф Ангелов, смятаме го за абсолютно страхотен, затова се надяваме следващите епизоди, които ни очакват, да изтрият горчивия вкус от това, което видяхме снощи, и наистина предаването да заприлича на реален кулинарен формат, а не на Биг Брадър.

Надяваме се още да видим повече готвене, отколкото бални рокли и повече жега в кухнята, отколкото фрапиращи и неприлични лични истории. Мекането и диалекта ще ги преглътнем, особено ако има истинско състезание. Дано да грешим и на екрана да се върне онова, което харесваме – силни характери, любопитна храна и предизвикателства, които да ни държат в напрежение.

Ще почакаме и ще видим – епизод 2, моля те, бъди по-добър!

За още от същото – виж Big Brother 2024 – магове, плюс сайз дами и транссексуални

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *