Нашата селекция: Пет водки, пет пъти дестилирани

Колкото е по-чиста водката, толкова по-добър е крайният резултат на нашето настроение

0 коментара Сподели:

Със заявка за едно изчистено от глупости лято всеки човек филтрира нови възможности какво да опита и на какво да се наслади през идните месеци. И докато в историята на Русия е имало моменти, когато бутилка водка е била разменна единица, то засега в България не издигаме музеи в нейна чест и сме стигнали дотам да разменяме само няколко наздравици с магичната напитка. Не е трудно човек да се досети, че името на питието произлиза от водата. Нещо, което е неизменно около нас през летните месеци и цял живот! Затова и неговият производен алкохолен вариант е най-подходящ, когато температурите са разгорещили положението. Докато при производство на напитки като уиски и ром се търси уникален микс между различни вкусове и аромати, за водката най-важна е нейната чистота – от съставни елементи до процес към финалния продукт. Затова селектирахме приказен списък с пет водки, които са преминали пет пъти дестилационно пречистване, за да придобият своя индивидуален и изчистен до съвършенство вкус.

Grey Goose

Задължителният френския шик, който има множество медали и заема елитните позиции в разнообразни международни дегустации. Доказателство за класата на Grey Goose титлата й World's best tasting vodka в международния конкурс World Spirits Championship. Суровината на тази водка е подбрана хлебна пшеница, която се сее есента и се жъне през август, подложена на специална технология за ферментация и петстепенна дестилация в казани за коняк, а разреждането разбира се е с изворна вода.

Френска вкусова прецизност, която достигайки до небцето ви ще донесе чист, свеж и изключително мек алкохолен аромат с леко усещане за масло и пуканки. Вкусът е като копринен деликатес, който има едва уловимо докосване от анасонов завършек.

Солиден избор, който се предпочита не само заради основния си вкус, но и като отличен участник в сложни и предпочитани коктейли.

New Amsterdam

Впечатлява не само с това, че е дестилирана 5 пъти от най-фините зърна, а и заради визията, която има бутилката. Както може да се досетим, тя е посветена на един от най-любимите за нощен живот европейски градове – Амстердам.

Отначало вкусът й е мек и почти неуловим, след това следва приятен горчив оттенък, а при преглъщането горчивината се разлива и се приема по-леко от вода. Няма нужда от разредител, от подобряване на послевкуса с нещо, което да „убие“ усещането на нейния вкус в устата.

Ароматите са интензивни и приятни, което я превръща в емблема не само за градския пейзаж, чиято идея носи, а и за създаването на перфектния коктейл или наслада на чистата й форма. Ако още не сте се насладили на New Amsterdam, помислете за бутилка този петък. Цената е страхотна, а качеството още по-добро.

Snow Queen Vodka

Приготвя се чрез тайна семейна рецепта, използваща органична пшеница. Чиста водка, създадена с помощта на планинска вода, което може да се усети дори с хиляди миксове в коктейлите. Гаранцията за качество е разпространената информация за отглежданата в Европейския съюз суровина от великолепна органичната пшеница, която се използва за направата на напитката. Перфектният материал се подлага на редица дестилации на тайно място, където дестилатори и техните семейства усъвършенстват изкуството на пречистването поколения наред. Процесът на трансформация използва обратна осмозна вода за намаляване на алкохолния процент до 40%. След тази процедура

водката преминава през многобройни висококачествени филтри, които помагат на суровата й форма да стане с изключително мек, луксозен и свеж вкус.

Може би една от най-естетически издържаните бутилки, които човек може да види и закупи от магазина. Изключително подходяща за подарък на специална жена.

Ciroс

Нещо за любителите на виното, които биха искали да разнообразят диапазона от летни напитки – водка Ciroс. Дестилирана от най-висок клас фино френско грозде. Всяко зрънце е ръчно подбрано от специално наблюдавани и изследвани чепки с предварително измерен престой на лозята. Водката се прави само от два вида грозде, което расте във вековни лозя на регионите Gaillac и Cognac във Франция – Mauzac Blanc и Ugni Blanc. Сортове, които се берат късно, за да имат по-високо съдържание на захар за едно неповторимо тяло на вкуса и отлични характеристики на питието. Механизмът не приключва след набирането на гроздето, защото то се изпраща в температурно контролирани изби и когато е напълно готово, се дестилира общо пет пъти.

Съвършеният проект за изтънчения и мек цитрусов разкош, който е присъщ на водка Ciroс. Минимализмът на бутилката привлича не само винолюбители, а ценители на цялостния добър вкус

FLIRT 5

Пристигаме в България, където от пролетта на тази година на нашия пазар се появи една водка, която ползва най-високи технологии в дестилационния процес, за да осигури точно това усещане за чисто високоградусово питие. Това е новата FLIRT 5, която залага на 5-кратната дестилация на своя продукт и с това свое нововъведение се нарежда сред световноизвестни лидери на пазара.

Наименованието FLIRT 5 идва с категоричната заявка, че новата водка е дестилирана 5 пъти, но питието се свързва с потребителите си и на друго ниво. Изборът на това, какъв алкохол да консумираш, става все по-емоционален, затова FLIRT 5 залага именно на слогана „Пет емоции в един флирт”.

Най-накрая може да се насладим на чиста водка с мек вкус и аромат, която е произведена от селектирана пшеница като суровина.

Подготвена по руски и скандинавски стандарт, както и с най-важната съставка – кристалночиста изворна вода, която идва от планината.

Пет емоции са минимумът, който се изживява след първата глътка.

Виж как да си направиш сам лимонада… защото, нали, лято е.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *