Пет силни урока от книгата „Мисли като воин“ на Дарин Донъли

Определено в началото на годината имаме нужда от доза мотивация, а каква по-добра от тази на истински воин. Виж съветите на Дарин Донъли как да се првърнеш във властелин на собствения си живот... с чаша или без в ръка

0 коментара Сподели:

Сега е времето в годината, в което си поставяме цели, опитваме се да станем по-добра версия на себе си

и се чудим каква магическа стратегия да приложим, за да сме по-успешни, по-целенасочени, по-разумни, по-мотивирани и по-отговорни.

Честно да си признаем – проваляли сме се неведнъж в тънкото изкуство да се мотивираме на макс, но имаме още надежда, че със супер план стъпките ни към успеха ще станат една идея по-лесни. Независимо дали тази година искаш да отслабнеш с 10 килограма, да започнеш да спортуваш, да си намериш по-добра работа или да се впуснеш по-смело на любовния фронт – вярваме, че желаеш да го направиш като истински воин.

Петте силни урока от книгата „Мисли като воин: петте вътрешни убеждения, които те правят неудържим“ на Дарин Донъли определено са твоето четиво, ако се припознаваш в горните редове. Ето ги и тях:

Фокусирай се върху това, над което имаш контрол: усилие и отношение

В живота има много неща, които са извън нашия контрол, като действията на другите хора, външните обстоятелства и резултатите от събитията. Това, което можем да контролираме, обаче са нашите усилия и нашето отношение.

Фокусирането върху тези два контролируеми фактора е от съществено значение за постигане на успех и преодоляване на пречките.

Обичай това, което правиш, и влизай във всеки ден с радост и ентусиазъм

Когато обичаш това, което правиш, то става източник на енергия и мотивация. Подхождай всеки ден с ентусиазъм и позитивна настройка на мислене и ще откриеш, че предизвикателствата се превръщат във възможности, а неуспехите се превръщат във време да научиш нещата още по-добре.

Мечтай на едро и игнорирай противниците

Не позволявай на страха от провал или критиката да ти пречат да преследваш мечтите си. Поставяй си големи цели, вярвай в себе си и игнорирай тези, които се съмняват в твоите способности.

Бъди непреклонен и никога не се отказвай от мечтите си

Пътят към успеха рядко е лесен и често включва неуспехи и разочарования.

Ключът е да бъдеш неуморен в преследването на мечтите си, никога да не се отказваш, независимо колко трудни стават нещата.

Избери вярата пред страха

Страхът е силна емоция, която може да ни парализира и да ни попречи да предприемем действия. Вярата обаче е още по-мощна сила, която може да ни тласка напред.

Избери да вярваш в себе си, в способностите си и в мечтите си и ще намериш кураж да преодолееш всяко препятствие.

Тези уроци от „Мисли като воин“ са предназначени да вдъхновят читателите да усвояват мисленето на воина в собствения си живот, било то в преследване на лични цели, професионални успехи или преодоляване на предизвикателствата. Книгата използва истории и примери за исторически и съвременни воини, за да илюстрира тези принципи и да даде съвети за всички, които са решили най-после да поемат контрол над собствения си живот. Ние вярваме, че можеш – време е да го повярваш и ти.

За още от същото – виж 3 места, където да влезеш във форма

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *