Go Events: 5 събития под открито небе

Тази седмица се позабавлявай на въздух

0 коментара Сподели:

Подозираме, че и твоят фейсбук фийд е претъпкан със снимки от Джулай и коктейли на плажа, които скролваш в метрото на път за работа. Ако морето е далечен мираж и се чудиш как да оцелееш през летните дни в столицата, ето няколко събития, които да те разведрят.

БЕЛОСЛАВА, МИЛЕНИТА, РУТ КОЛЕВА (OPENING ACT – VICK)

С удоволствие бихме отложили всички ангажименти, за да слушаме която и да е от трите на живо, какво остава, ако са на една сцена заедно. И това далеч не е всичко: страхотната им музика ще можеш да чуеш под открито небе, като няма да липсват и нови парчета. Подгряващ изпълнител ще бъде обещаващата VICK, която ти е приготвила супер зареждащ акустичен сет.
Кога: 6 юли, четвъртък, 19:00 ч.
Къде: Маймунарника, Борисова градина
Вход: 18 лв.

ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА

През юли всичко се случва под открито небе. Театърът не прави изключение, било то и Народният, като за целта сцената буквално излиза извън пределите на сградата. На площада беше изградена впечатляваща конструкция, която да настани 1000 зрители, а произведенията са специално адаптирани за игра на открито. Необичайното събитие ще покаже три постановки: „Мнимият болен“, „Лунатици“ и „Почивен ден“, и с това ще изпратим още един успешен театрален сезон.
Кога: до 8 юли, събота
Къде: Народен театър „Иван Вазов“, ул. „Дякон Игнатий“ №5
Вход: 20 – 25 лв.

SPENS RAP AND ROLL BAND

„Маймунарника“ отново избухва с летни партита. Този път празнуваме рождения ден на листчетата за пушене Not for tobacco only на Rap & Roll, а на сцената, естествено, ще бъде един от титаните на българския хип-хоп – Spens. Ще чуеш новия албум Rap and Roll vol.1 и понеже е рожден ден, ще има и подаръци – ако си сред първите 200, автоматично получаваш CD и то Limited Edition Not For Sale с много нови и доста интересни гост-изпълнители, сред които 2bStudio. Е, как да го пропуснеш?
Кога: 8 юли, събота, 22:00 ч.
Къде: Маймунарника, Борисова градина
Вход: 8 – 12 лв.

ВОДНИ ВОЙНИ В СОФИЯ

Лятото в града е нечовешко. Спирки на градския транспорт на припек, миризмата на нагорещен асфалт и жега. Не и следващата събота обаче! Ако минаваш през парка пред НДК, има голям шанс да си тръгнеш вир-вода, но хей – поне ще се поразхладиш! Приготвяй водните оръжия – пистолети, базуки, балони с вода и не забравяй да носиш резервни дрехи, по възможност – в непромокаема торба.
Кога: 8юли, събота, 16:30 – 18:30 ч.
Къде: парк НДК, пл. „България“
Вход: свободен

КИНО В ЗООПАРКА

Всеки месец се появяват нови кино събития и нестандартни места за прожекции в столицата – от поляна в Борисовата градина до импровизиран превод в реално време. Този път мястото е зоопаркът, а заглавията са три: „Императорът“, „Прегръдката на змията“ и „Солта на земята“. Темите са внимателно подбрани, така че да бъдат интересни за любителите на животните и природата, като 40% от приходите от билети ще бъдат дарени на Зоологическата градина. Преди началото на прожекциите ще има вечерна разходка, на която можеш да научиш любопитни факти за обитателите.
Кога: 15, 16, 23юли, 21:00 ч.
Къде: Зоологическа градина София, лятна сцена
Вход: 8 – 10 лв., свободен за деца до 7 г.

Почерпи се с вдъхновение. Виновните за това са доброволци, а Ателие 1 блести в нова светлина…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *