Editors’ Choice: емоциите на януари

Рисуваме новото начало

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice: емоциите на януари

Слънчев, мразовит, наситен с цели и равносметки – някои подценяват чара на януари,

като го смятат за по-празен откъм емоции, особено в сравнение с предхождащия го декември. За нас обаче, началото не е такова, а напротив – усеща се кристално чисто и ясно, изпълнено с нови начинания, с добри перспективи и с още повече тласък. За да ти докажем брилянтната си теза, даваме четири предложения за начален старт – едно за тренди питие и три за произведения на изкуството, всички от български автори. Избираме ги във всеки живот! Защо? Чети и ще разбереш.

Knapp

Knapp

Африка остава в София!

Като естествено продължение на Dominant Individuals, която излезе през май 2023, KNAPP разви африканските пъстри десени и в есенно-зимна колекция. Авторските принтове на Кристина Бъчварова завладяха рокли, панталони и якета, с които да оцветиш и мразовитите дни. И тази зима колекцията е допълнена от фантастичните чанти на Мариана Рибарова – PAPIETA, чиито детайли перфектно допълват пъстрата, стилизирана и подредена концепция.

Absolut Peach

Absolut Peach

Всяка година институтът за цветовете Pantone избира определен нюанс, който ще господства през следващите 12 месеца. Тази година дойде ред на Peach Fuzz, който представлява нежна симфония между розово и оранжево, досущ като кадифен прасковен мъх. В абсолютен унисон с този цвят, избираме и питието за януари – Absolut Peach. Сладките прасковени нотки и естествените аромати са идеални, за да се забъркат с кубчета лед, студен чай или просеко и прасковен нектар за перфектно Apeach Bellini.

Постерът на „Rebel Moon“ от Дидо Пешев

Постерът на „Rebel Moon“ от Дидо Пешев

Добре позната артистична частица на София – Дидо Пешев, избухна за пореден път с постер, но този път не за музикалната, а за филмовата индустрия. След десетки успешни проекти за Metallica, Gojira, Queens of the Stone Age и други, идва ред на Netflix и последната му творба за филма „Rebel Moon“ Part one: A child of fire. Това е първият филмов постер в портфолиото му, както и един от официалните за филма, чиято премиера беше на 22-ри декември миналата година. Очакваме още подробности за процеса, както и лимитирана серия от произведението. Big up, Дидо!

Илюстрациите на Вяра Бояджиева

Илюстрациите на Вяра Бояджиева

Завършва Academy of Fine Arts of Bologna, както и магистратура в Cambridge School of Art.

Печели престижната награда за илюстрация на Victoria & Albert Museum в Лондон – „Студент на годината, подгласник“, а в момента работи на свободна практика по света и у нас. Великолепният контекст, цветовата гама и образите, които изгражда, са толкова очарователни и пълнокръвни, че почти можем да ги чуем, докоснем и усетим. Скоро ѝ предстои да издаде първата си авторска книга, посветена на София и хората ѝ, а ние тръпнем в очакване да видим цялата красота и майсторство, събрани на едно място.

Роза Дамасцена и Йоханна от Берлин – пътят на любовта винаги води до Розовата Долина

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *