Събития за седмицата: 8-14 януари

Реално срещу виртуално

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата-2

Януари е цветен, а София жужи в стария си артистичен ритъм. 

Нашата разходка започва в първите часове на понеделник и завършва с токчетата на уикенда. Водим те до културни места, срещаме те с интересни хора и ти подаряваме изкуство чрез картини и музика. Този път в селекцията се открива смесването на жанрове и идеи, с цел търсене на връзката между вътрешното и външното през реалното и дигиталното. Познаваш ни – в седмицата ни винаги има парти, затова в петък се чакаме на нашето място – “Чистилището”. Хайде, да започваме!

Смесена реалност
до 14 януари, Little Bird Place

Смесена реалност

В понеделник тръгваме към изложбата на Калия Калъчева „Смесена реалност“, за да проследим как тя предизвиква понятието за пейзаж – като визуално преживяване и като жанр в живописта. В картините откриваме комбинация от забързаност, трескавост, ненаситност, но срещаме и връзка между минало, настояще и бъдеще. Доверяваме се на нейното изкуството да отсее истината от лъжата и да ни покаже смесената реалност в дълбочина. 

Динозаврите отблизо
до 15 януари, сградата на Карол

Динозаврите отблизо

Посвещаваме се на отпечатъци от оригиналното творчеството на Владимир Николов от периода 2014–2023 година, като в тези десет години влизат няколко периода и разнообразни художествени техники. В селекцията от платна присъстват традиционните живописни техники, но и дигиталното рисуване. „Динозаврите отблизо” е проект, създаден с акрилни бои, акварел, дигитална живопис и смесена техника (рисунка с молив и дигитален цвят), като ключови са детайлите.

Sofia MENAR 2024
12-28 януари, Дом на киното

Sofia MENAR 2024

Откриваме 16-ото издание на фестивала за кино от Близкия Изток, Централна Азия и Северна Африка. Запазваме си места за няколко кина през месеца, където да проследим над 40 премиерни филма. Започваме с “Див лук”, продукция от Казахстан, в която се акцентира на ролята и промените в семейството. 

KЛTRAN pres. The Experience
12 януари, “Чистилището”

KЛTRAN pres. The Experience

След паметната COSMOTEQUE New Year се връщаме на ул. “Индустриална” 7, за да си подарим преживяване с местни артисти и диджеи, които ще представят музикални интерпретации и други изкуства в рамките на вечерта. Очаквай pop up базар, арт инсталации, 3D mapping, магазин за винили, тату магазин и разнообразие от коктейли. Лайнъпът също е толкова вълнуващ!

MAD
до 26 януари, B61 Gallery

Завърши седмицата с първата изложба на AI-асистирано изкуство в България.

Селекцията е от 24 творби на визуалния артист Bissnova и предизвиква темата за нормалността. Доближи си до неговата свръхчувствителност и некомформизъм, пресъздадена чрез вълнуващата колаборация между „изкуствен“ и „естествен“ интелект, за да пребориш собствените си клишета и страхове.

Почивка или приключение – ето най-вълнуващите места, които да посетиш през 2024 г.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *