5 събития за малки и пораснали деца

За малките с любов

0 коментара Сподели:

Вариантите са два – за теб или лятната ваканцията току-що е започнала, или си мечтаеш да беше така. Уви, и ние сме от вторите, но затова пък сме подготвили няколко събития, с които да се върнем в детските години. А ако вкъщи се разхождат хлапета, които по цял ден скучаят – погрижили сме се и за тях!

МАЛКИ ФАНТАЗИИ ЗА „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

„Малкият принц“ е от онези книги, които на колкото и години да прочетеш, все ще намериш нещо ценно. Ако решиш да си припомниш една от любимите истории на малки и големи, предлагаме ти нещо по-различно – мюзикъл. А пък доведеш ли и децата, гарантираме, че ще видиш представлението под съвсем друг ъгъл.
Кога: 12 юли, сряда, 19:30 ч.
Къде: City Mark Art Center, бул. „Янко Сакъзов“ №30
Вход: билети на място преди представлението

HARRY POTTER PARTY – 20 YEARS OF MAGIC

Ако ти отнема по-малко от минута, за да ни кажеш към кой дом на Хогуортс принадлежиш, значи това събитие е за теб. В неделя „Трите трола“ ще събере магьосници и фенове на Хари Потър, които,освен да се позабавляват, ще участват в игри, куизове и ще печелят награди. Добре дошли са всякакви тематични костюми и вълшебни пръчици, а ако се чувстваш прекалено абсурдно да се разхождаш сам с мантия, просто доведи и детето.
Кога: 16 юли, неделя, 12:00/ 17:00 ч.
Къде: „Трите трола“, ул. „Оборище“ №80
Вход: 5 лв., с предварителна регистрация

РАБОТИЛНИЦА ЗА СЛАДОЛЕД

Само някой да е казал, че сладоледът е единствено за деца! Не само че ще си го забъркаме сами, ами и ще си го хапнем без грам угризения. В начинанията ще ни помага Катерина Рангеловаот Sugarmouse, а освен няколко различни вкуса, ще се научим да приготвяме и сорбе, сладоледена торта, дори домашни фунийки за сладолед. Май лятото се очертава доста обещаващо!
Кога: 17 – 19 юли, понеделник и сряда, 19:00 ч.
Къде: Amuse Bouche Culinary School, ул. „Кораб планина“ №8 – 10
Вход: 90 лв., с предварително записване

ПЛАНИНСКА ЗАНИМАЛНЯ “ДИВИТЕ КОЗЛЕТА”

Ако се притесняваш, че малчуганът знае всички функции на таблета и почти нищо за природата, може би е добра идея да прекара няколко дни в планината. Естествено, в компанията на опитен водач и цяла дузина други дечица. Освен че ще се запознае с нови приятели и ще подиша чист въздух, хлапето ще се прибере и с цял набор от полезни знания: как да се ориентира в гората, да се предпази от опасности и да си направи свой собствен бивак. Да си признаем, страшно им завиждаме!
Кога: 17 – 21 юли
Къде: Природен парк „Витоша“
Вход: 149 лв.

„РИСУВАЙ И С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ“ ЛЯТНО АРТ УЧИЛИЩЕ

Според Пикасо същността на добрия художник не е в това, че се е научил да твори, а че не е забравил как да го прави, докато е пораствал. За никого не е тайна, че малчуганите бликат от оригиналност, затова им отправяме предизвикателство, с което да направим рисуването още по-забавно. Заниманията са по половин или цял ден, а вечерта можеш да си сигурен, че ще бъдеш тестван дали и ти умееш да рисуваш с двете си ръце едновременно!
Кога: 17 – 21 юли,
Къде: МегАрт, ул. „Вежен“ №14
Вход: 20 – 400 лв., в зависимост от броя дни

Ето какво слушаме в редакцията, когато решим да се вдетиняваме.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *