„Ела, за да останеш“ – историята на Никол и Николай по пътя към успеха

Разказваме ти за стажантската програма на Yettel и за двама млади хора, които се оказват адаши по стаж и по бъдещи успехи

0 коментара Сподели:

Никол и Николай – адаши по стаж

Никол Беловарска и Николай Иванов са адаши не само по първо име. Могат да се нарекат адаши и по пътя, който ще извървят в своето развитие.

Историята им е повече от красноречиво доказателство за това.

Назад до 2020

Както казват по филмите, годината е 2020 г. И за двамата студентството е все още пресен спомен. Никол тъкмо е завършила бакалавърската си степен – специалност „Бизнес икономика“ към Университета за национално и световно стопанство, а Николай все още е студент в Технически университет – София, специалност „Телекомуникации“. И двамата се оглеждат за нови възможности, а да си работещ млад човек определено звучи примамливо. Така без да подозират един за друг, се озовават в една и съща компания като стажанти. Мястото е Yettel, а програмата – едногодишният стаж на телекома Hub by Yettel.

Сериозна работа е стажът

Няма две мнения за това. Една от задачите, които получава Никол като стажант, е да работи по оптимизирането на репортинга в компанията. Това означава да разгледа всички финансови доклади, които се изготвят, да открие допирните точки между тях и как могат да се оптимизират.

Включително, да анкетира сериозно количество хора на ръководни позиции, които получават подобен тип отчети.

Николай пък попада в света на фиксираните услуги. Задачата е да измислят начин, по който да надградят една от ключовите услуги – интернет за дома. Така успява да свърже теорията с практиката и да се убеди, че развитието на технологиите върви с пълна сила, а той е избрал правилното място за себе си.

Ела, за да останеш

Ако трябва да опишем стажантската програма на Yettel в едно изречение, „Ела, за да останеш“ определено ѝ приляга. За общо седем години 85% от стажантите са останали за постоянно в компанията. Никол и Николай единствено ще затвърдят този процент. И двамата получават предложение да останат за постоянно още преди да е приключи стажът им.

Никол продължава в отдел „Стратегически финанси“, където днес е на позиция старши специалист по финансов репортинг и анализи.

Николай пък го харесват от съседния отдел. Така става част от дирекция „Техническа стратегия и инженеринг“, където днес е мрежови инженер. Тя участва в изготвянето на анализи и прогнози, на база на които висшият мениджмънт взима важните решения, а той отговаря за развитието на мрежата, построяването на нови базови станции и подобряването на вече съществуващите. Никак не звучи лошо за момиче на 26 и момче на 25 години.

Равносметката днес

„Въпреки че бях стажант, осъзнах, че човек трябва да бъде проактивен, за да получи колкото може повече знания. Решението зависи изцяло от теб – да промениш или подобриш нещо, да си поставяш конкретни цели за развитие и да имаш ясен план за постигането им“, казва днес Никол. Наскоро е одобрена за програмата на Yettel EduGrants, която осигурява образователни грантове за служители. Така през следващата година и половина ще се обучава за професионалната квалификация по счетоводство за бизнес CGMA, която се присъжда от Chartered Institute of Management Accountants във Великобритания.

„Когато израстваш и се чувстваш оценен, придобиваш увереност и самочувствие. Мотивацията ти за работа расте, а усещането е прекрасно“,

споделя и Николай, който продължава да се развива по специалността си и да учи нови неща. „Най-ценното, което научих, е, че екипната работа и добрата комуникация между колегите могат да покорят и най-недостижимите на пръв поглед върхове. С труд, мотивация и желание всичко може да се постигне“, завършва той.

За още от същото – виж Дина Жабали: Влюбена в предизвикателстватa

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *