Всичко, което трябва да знаеш за мъжкия оргазъм

Let’s talk about sex: През декември обръщаме специално внимание на мъжете и на Негово Величество Мъжкия оргазъм

0 коментара Сподели:
Мъжкият оргазъм

Рубриката ни Let’s talk about sex този декември определено е специална, защото сме поканили на следващите редове Ванина Цонева. Ванина е наш любим гуру по сексуалните въпроси и освен, че се занимава със сексология и сексуално образование за възрастни, нейни текстове могат да бъдат открити в множество американски и немски издания, сред които Salty, Angles Berlin, и SexTech. Специално за месеца, вълнуващ като пенливо шампанско в ръката на красива дама, Ванина ще ни разкаже за мъжките оргазми – зона особено любопитна. Да чуем!

Да започнем с важните неща, а именно еякулация ≠ оргазъм

Противно на това, което виждаш във филмите и порното, не винаги оргазмът включва еякулация, както и еякулацията не винаги значи оргазъм. Да, дори при мъжете. Оргазмът е върха на сексуалното удоволствие, своеобразна еуфория, която променя усещанията в тялото и менталното ни състояние по един или друг начин. Той може да има физически прояви, като хипервентилация, забързан пулс или повдигнато кръвно.

Еякулацията или “свършването” е физиологическо преживяване.

Това е процес на контракция на мускулите на пениса и таза, което завършва с отделяне на сперма. Често пъти едното предхожда другото, но повечето мъже имат усещането, че двете се случват едновременно. Това разграничение ни помага и да разделим 2 варианта на оргазми, при които няма “свършване”, а именно ретрограден оргазъм и тазов оргазъм. И не, нито един от тези оргазми не е симулация – единият е медицинско състояние, другият се постига с практика и упражнения.

Ретроградният оргазъм е, когато неволно и безпричинно не можеш да еякулираш.

В този случай спермата влиза в урината и след секс можеш да забележиш, че тя е по-мътна. Ако забележиш, че това се случва е добре да се видиш с лекар. Оргазмът на тазовите мускули е всъщност оргазъм, който можеш да контролираш ти самия. Постига се чрез упражнения на тазовото дъно и практика. Упражненията, които можеш да правиш са базисни кегели и представляват стягане и разпускане на тазовите мускули. Ако се чудиш какво значи това – опитай се да спреш струята си докато уринираш – честито, вече можеш да правиш кегели. Честото упражняване на тези мускули ще ти даде по-добър контрол върху оргазмите ти и възможността да изпитваш оргазми без да еякулираш. Което от своя страна може да се случва многократно по време на секс.

Пенис оргазъм

Каквото и да си говорим, пенис оргазмът е първият оргазъм, за който се сещаме, когато говорим за мъжко удоволствие. В повечето случаи е дори единственият. Предполагам, познаваш добре пениса си и знаеш какво ти харесва и какво не, когато става въпрос за докосването му. В случай, че имаш нужда от насочващи въпроси, за да разбереш какво ти е необходимо за да свършиш, ето няколко: Дали стимулацията с ръка, с уста или пенетрацията са нещото, което те възбужда най-много?  Дали има части от пениса ти, които са по-малко или повече чувствителни? Каква точно стимулация с уста ти харесва? И не на последно място – какви играчки би опитал (пенис пръстени, fleshlight, sleeves)? 

Простатен оргазъм

P-spota е аналогия на G-spota (за който вече говорим по-скоро като за G-area и има и доказателства, че не съществува, но за това друг път) при мъжете. Простатният оргазъм се получава при стимулацията на простатните жлези в ануса и от това, което съм виждала и чувала е нещо небивало,  невероятно и изключително еуфорично.

Може да е доста по-интензивен от пенис оргазма.

И сега, преди да чуя писъци и крясъци – това, че ти харесва да изпитваш страхотни оргазми, които по стечение на твоята анатомия се случват от стимулация на ануса не те прави гей. Сексуалната ориентация не се базира на това каква стимулация и къде ти харесва, а е доста по-комплексна. Още повече, дори да се случи някак си, че харесваш момчета и си гей – отдавна всички знаем, че в това няма нищо лошо или ненормално. Сексуалната ориентация не е избор и няма нормална и ненормална такава. Както казах – простатните оргазми се славят като най-яките оргазми за тези от нас, които имат простата и ако не си опитал поне веднъж пропускът е твой. Можеш да помолиш партньора/партньорката да опита да стимулира простатата ти с пръст, а ако искаш още по-интензивни усещания и малко dom/sub динамика – задължително опитай страпон.

Оргазми от стимулация на други части на тялото

Много пренебрегвана част от мъжките оргазми са тези, които нямат нищо общо с пениса или ануса. Като цяло мъжете имат тенденцията да се фокусират върху тези основни части на тялото си и някак си забравят, че имат уши, зърна, врат и гръб, които също могат да бъдат изключително чувствителни и насладителни. Основният ми съвет тук е да забавиш малко темпото и следващия път, когато се стигне до секс да не бързаш към пенетрацията, а да останеш малко в предварителната игра и докосването.

Ще се изненадаш колко интензивно може да е докосването на зърната например.

Преди време излизах с човек, който свършваше от около 10 минутна стимулация на зърната и усещането и за двама ни беше страхотно.  Някои хора могат да свършат от нежно докосване по ушите или врата, други от по-силно докосване и хапене на зърната – т.е. не пренебрегвай останалата част от тялото си, то може да ти донесе страхотно и неподозирано удоволствие. 

Тяхно Величество Фетишите – от А до Я

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *