TIME TO GATHER С ШОШО, ФАРИС, ТОНИ И САНДРО

Агентите разказват за новата парти концепция Ritual Gatherings

0 коментара Сподели:

Група пътешественици са в дъното на първото Ritual Gatherings събитие у нас. Това е концепция, която има за цел да свързва хората, музиката, храната, изкуствата и различните гледни точки в едно колаборативно изживяване от ново поколение, което следва световните фестивални тенденции. На наша земя този пир на сетивата ще се случи на 5 и 6 август в Бар Ботаник, к-г Градина.

Привет, момчета! Каква е концепцията за партито, което подготвяте?
Искаме да създадем атмо­сфера, в която хората да се чувстват щастливи и да наситят всичките си сетива.

В сърцето си идеята на Ritual Gatherings е да събира хората и да ги връща към базовите човешки емоции, етнос и природа.

Заради това събитието ще приеме форма на фестивал, на който освен музика и парти важно място ще заемат и храната, напитките, визуалните изкуства и спортно-развлекателните дейности. Освен всичко имаме за цел да накараме българския парти-гоър да бъде по-осъзнат и да оценява нещата на по-дълбоко ниво.

Как се роди идеята за подобно събитие?
Идеята се роди в Барселона и дойде тук най-вече от нуждата за нещо ново. В България все още липсват много глобални тенденции и стилове във всеки културен аспект, а ние сме екип, който е пътувал и усетил много. Черпим вдъхновение от All Day I Dream, Day Zero, WooMooN, Do Not Sit On The Furniture, Burning Man, Brunch Electronic, Meadows in the Mountains, Sonar Festival, Rumors и много други, повечето от които сме посетили заедно или поотделно.

На всички тези места има една огромна извадка от артисти, ценители и пътешественици, които са изключително земни, креативни и интересни и само могат да те вдъхновят за нещо по-добро.

Всичко това ми звучи като пиршество за сетивата. На кои точно обаче?
Когато казваме Treat All Senses имаме предвид точно това, че активираме заедно вкус, мирис, слух, докосване и зрение. Точно това е и най-тежката задача – така да подберем и организираме всяка част от пъзела, че тя да действа като една завършена симфония.

Разкажете ми за хората замесени в проекта.
Важно е да кажем, че първоначалната идея и пилотните издания на събитието се случиха в Барселона и бяха родени заедно с близки наши приятели мексиканци. Основният екип в България сме Фарис, който отговаря за главната посока и сърцето на концепцията, гръбнакът на организацията Shosho, който е впрегнат в по-музикалната и техническата част, и Тони, който движи визуалния дизайн и продукцията на събитието. От другата страна, в Барселона стои Сандро, който е връзката с братята ни мексиканци.

Коя е публиката, до която искате да достигнете?
Не мислим, че тук има обособена публика за това, което искаме да сътворим. По-скоро искаме да я създадем, а това ще е трудно.

Вярваме, че хората ще усетят, че не правим това за слава и пари, а точно с чистосърдечната идея да дадем нещо ново на публиката.

Каква е музиката, на която ще заложите?
Ще заложим главно на едно ново течение, което някои наричат Playa Tech. То носи огромна дълбочина и магически преплита традиционни акустични и перкусивни инструменти от различни краища на света с deep house основа. Артисти, които продуцират този звук са Bedouin, YokoO, Satori, Nu, Rampue, Nicola Cruz, Oceanvs Orientalis, Davi и др.

Още един голям музикален проект, събиращ много различни артисти на едно място.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *