Go Events: 5 творчески събития

Create, create, create!

0 коментара Сподели:

Щом температурите минат 20 градуса, всички започват да повтарят мантрата „Не ми се мърда“. Е, нас пък не ни свърта на едно място, затова събираме няколко ивента, които да ни вдъхновят да излезем от къщи. Ако и на теб ти писна да отваряш бира след бира и да броиш дните до почивката от дивана, грабвай слънчевите очила и хайде навън!

РЕСУРСИ / ВОДНА КУЛТУРА: МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ НА СОФИЯ

РЕСУРСИ е дългосрочна инициатива за изследване на важни за града дадености, а първата тема ще бъдат минералните извори в София. Едва ли ще те учуди фактът, че столицата ни е сред най-богатите на минерални находища в Европа, но по една или друга причина те остават неоползотворени. Този четвъртък ще получиш повече информация по темата, а в следващите събития ще можеш да се включиш с идеи, проекти и каквото още ти хрумне в тази връзка.
Кога: 20 юли, четвъртък, 17:30 ч.
Къде: Generator, бул. „Черни връх“ №47
Вход: свободен

ATOM CHOREOGRAPHIC SERIES#1

През изминалите дни в България гостуваха хореографи от Южна Корея и Германия, които заедно с родни таланти обменяха опит, идеи и създаваха изкуство. За десет дни Creative Hub се превърна в място на интензивни тренировки и репетиции, а крайния резултат от динамичната работа ще можеш да видиш този петък с вход свободен.
Кога: 21 юли, петък, 21:00 – 22:00 ч.
Къде: Къща Creative Hub, ул. „Митрополит Панарет“ №9
Вход: свободен

СЪБОТНО ТВОРЧЕСКО ПАРТИ – СТАНИ ДИЗАЙНЕР!

Ако все се оплакваш, че не можеш да си намериш готини летни дрешки, сега е моментът да си ги направиш сам! Каквито и шантави цветове и форми да искаш да комбинираш, никой няма да те спре, защото накрая ти ще си ги носиш. Свободен си да занесеш каквито дрехи си поискаш, а боите ще те чакат на място. Накрая ще си спретнем и импровизирано модно ревю, така че не забравяй да потренираш и секси походката.
Кога: 22 юли 
Къде: L'ArtStudio, ул. „Ген. Кирил Ботев“ №26Е, вх. Б, офис 11
Вход: 20 лв.

180° – LABORATORY FOR INNOVATIVE ART 2017

За четвърта поредна година лабораторията за иновативно изкуство ще ни завърти на 180°. В рамките на фестивала ще се срещнем с десетки родни и чуждестранни артисти, ще правим музика, танц, визуално изкуство, архитектура и нищо няма да бъде такова, каквото очакваш. Експериментите ще продължат цяла седмица и ще те приканят да излезеш от рамките, които обикновено поставяме на изкуството, а към стандартните локации ще се прибавят и отворени обществени пространства, като градината пред Народния театър и двора на НХА.
Кога: 22 – 28 юли
Къде: различни локации
Вход: свободен; работилниците са с предварително записване

100 ГОДИНИ NIKON – 100 ГОДИНИ ИСТОРИИ ВЪВ ФОТОГРАФИИ

Един от най-големите международни фотоконкурси – Nikon Photo Contest – за пръв път гостува у нас, а поводът е честване на цял век от създаването на марката. Конкурсът води началото си от 1969 г. и участие в него са взели фотографи от 164 държави. На родна почва ще пристигнат 50 от наградените през годините творби и нямаме съмнение, че ще бъдат впечатляващи. Ако не успееш да дойдеш на откриването, все пак ще можеш да разгледаш изложбата до 15 август.
Кога: 25 юли, вторник, 19:00 ч.
Къде: PhotoSynthesis, бул. „Васил Левски“ №57
Вход: свободен

Споделяме ти и програмата на "Дом на киното".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *