Chef’s Special – главните герои на софийските ресторанти

Водим те на декемврийски тур до кулинарни върхове - ето кои са най-добрите ястия за разточителна наслада

0 коментара Сподели:

Има ресторанти, които очароват със сезонни продукти, невероятни менюта и артистични интерпретации на класически ястия и рецепти.

Има места, които ни създават кулинарен празник, когато и да ги посетим. През декември обаче искаме да ти покажем техните най-добри ястия от цялата година, главните им герои, la crème de la crème селекцията на кулинарните им върхове. Сега е време да опитаме най-специалното, да вкусим съвършенството и да се насладим на уменията на главните им готвачи, които да ни смаят, точно както подобава за истински празник.

Дали ще ни предложат страхотен стек, разкошен пъдпъдък, крехко телешко или фамозна паста – това решават предпочитаните от нас места за хапване в града, а от теб се иска само да си избереш.

Ако питаш нас, можеш да се поглезиш и да направиш пълен декемврийски тур на всички следващи локации, защото напълно обещаваме – заслужават си всяка хапка и всяка снимка. Времето за разточителна кулинарна наслада е точно сега.

Hamachi Ni

Декември е! Дойде време за кулинарна ретроспекция и обиколка из любимите ни градски кътчета, сред които обезателно е Hamachi Ni. Достойните представители на японската кухня в столицата я представят с цялата й екзотична стойност, но през своя модерен поглед и, разбира се, отдавайки почит на традициите. За край на своята кулинарна година ни сервират съвършените бавно готвени говежди ребра порода Wagyu, комбинирани с гъби шийтаке и сезонни зеленчуци. Гарантираме ти, че ястието е гастрономически празник, гастрономически връх!

ул. „Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

Kohinoor

Краят на годината ни тласна да се завърнем към любимите си софийски кътчета, ненадминати в кулинарните си достойнства, атмосфера и обслужване. Стигаме до приказната Индия, която ни зашеметява с екзотиката и пъстрите си цветове. Вкус, история и мистика – ресторант Kohinoor е едно от местата в София, където пълноценно да се насладиш на автентична индийска кухня. Менюто им е здравословно, балансирано и невероятно вкусно, а ястието, което е техен главен герой и акцент на годината – Пиле Тика Масала и Ориз Пилау. 

бул. „Гоце Делчев“ 67
088 253 2541

Mediterra Restaurant & Wine bar

Добре познати като пристан за най-доброто от средиземноморската кухня, Mediterra Restaurant & Wine bar комбинират апетитните си рецепти с впечатляваща селекция вино. За своеобразен завършек на кулинарната си година ни представят две ястия. С първото се наслаждаваме на гастрономическата афера на Талиолини с мастило от сепия и пресни миди Вонголе. Другото предложение за нашия специален декемврийски тур – Гъши дроб с грилована круша и три божествени сладка – от манго, от рози и от люти чушки. Комбинирай тези феноменални ястия с някой винен еликсир и отпразнувай подобаващо всички хубави моменти от годината. 

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

Spectrum Restaurant

на откриващата снимка

Следващата ни отбивка е на двадесет и осмия етаж на Grand Hotel Millennium Sofia, където екзотичният вкус намери своето място във висините на града. Spectrum Restaurant предлага съвременен авторски прочит на fusion ястия, съставени от първокласни екзотични продукти, много отношение и финес. Постиламе червения килим за няколко от най-специалните съкровища, la crème de la crème ястията, събиращи фантастичната им година в своеобразен кулинарен апогей. Отдаваме сетива на Мисо Блек Код с глазирани гъби шийтаке, шримп темпура Бао бънс или Mисо крем брюле за десерт.

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
088 875 5595

Събития за седмицата: 11–17 декември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *