Red Flag Collection – инициатива за жените и срещу домашното насилие

Прегръщаме Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, Деси Слава и Кали и ти разказваме за кампанията на Fashion days срещу червените флагове, тормоза и мълчанието

0 коментара Сподели:

В тон с изпращането на 2023 г. поглеждаме назад, за да открием, че именно темата за домашното насилие присъстваше изключително силно през изминалите 11 месеца.

Календарът отброи случаи и гласове, които разтърсиха страната и предизвикаха един от най-мащабните протести, на които сме ставали свидетели като общество. България се събуди, промени и подкрепи жените, като излезе в продължение на няколко седмици и каза НЕ на насилието.

Ние помним масовото недоволство през лятото и като доказателство, че то не утихва, се включваме, подкрепяйки един от най-големите модни брандове, който преди излезе с позиция, а сега я разви като колекция и кампания.

Статистиките сочат, че всяка трета жена в България е ставала жертва на домашно насилие. Разказваме ти за една инициатива на Fashion days, която цели да промени това – Red Flag Collection.

По случай 25 ноември, Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените, Fashion days стартира кампания за превенция, с която да даде гласност на случващото се в страната.

Брандът пусна специална колекция с тениски, съдържащи изречения, които да квалифицираме като червени флагове и да хващаме още като зародиш на поведение, състоящо се и прерастващо в насилие във връзката. Дрехите обличат модели и популярни личности от българския шоубизнес, които застават и като лица на кампанията. Сред тях са Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, както и певиците Деси Слава и Кали, като техните лични истории предупреждават да не затваряме очи пред ранните знаци на тормоза.

Щастливи сме да разкажем за The Red Flag Collection, която обличаме, подкрепяме  и прегръщаме.

Поздравяваме Fashion days и за целта, и за резултатите – приходите от всеки артикул от колекцията ще отидат за фондация „Будителките“, която се бори с домашното насилие.

Момичета, говорете, споделете и се обадете на Националната гореща телефонна линия за хора, пострадали от домашно насилие на фондация „Асоциация Анимус“: 0 800 1 86 76.

След това си тръгнете.

Person of the month: Ади Гюзелева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *