Събития за седмицата: 20–26 ноември

Стопляме се с изкуство и музика

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

В студените дни обръщаме поглед към града и неговите тайни.

И тази седмица София ни е замислила страхотни срещи с различни форми на изкуството. За начало избираме изложбата на Александър Лазарков, в която да изпитаме енергийния глад на съвременната култура. Продължаваме с фотографии на Истанбул, направени от Ара Гюлер, а след това се срещаме с любимото ни дуо – LUNIKK. Завършваме седмицата с техно звучене и се потапяме в ритъм, блаженство и лека доза провокация.

Самотен и встрани – изложба на Янаки Манасиев
21 ноември, СГХГ Sofia City Art Gallery

Самотен и встрани – изложба на Янаки Манасиев

Изложбата идва по повод 90 години от рождението на художника Янаки Манасиев и е най-мащабната, подготвяна досега, като предлага пълен обзор на творчеството му. Гледаме както едни от най-емблематичните му произведения, така и по-малко познати творби, за да намерим разликата в темите и сюжетите, които артистът разработва.

Вулканизъм и енергетика – изложба на Александър Лазарков
22 ноември, Little Bird Place

Вулканизъм и енергетика – изложба на Александър Лазарков

Със заглавието на изложбата си Александър Лазарков ни подсказва основните теми в експозицията. Вулканизмът и енергетиката са две проявления на енергийна жизненост – естествен природен процес с огромна мощ, величествен, опасен и необуздан. В експозицията виждаме потребността на човека да укротява, да организира и разпределя, така че да захрани енергийния глад на съвременната култура.

Истанбул – изложба на Ара Гюлер
23 ноември, Gallery Synthesis

Истанбул – изложба на Ара Гюлер

Изложбата показва вечния чар на Истанбул чрез творбите на световноизвестния фотограф Ара Гюлер. Неговите  черно-бели фотографии са се превърнали в синоним на самия град, защото той влиза в обувките на майстор разказвач, улавяйки отражението и на късите разкази, които е писал на млади години, и на влиянието на киноизкуството върху собственото му творчество.

LUNIKK Acoustic Live
23 ноември, TELL ME

Ще бъдем акустично близо с едни от любимците ни от музикалната сцена. Дуото изгрява през 2019 година, след като оборудват студио в спалнята си. Музиката им бързо напуска стените и стига до нас, за да ни вдъхнови и плени.

Bodykontrol by Rawsonance with ANNE, BORYANA and more
24 ноември, КУПЕ

Bodykontrol by Rawsonance with ANNE, BORYANA and more

Спуснете се в нощ, в която тайните оживяват и най-провокативното ви Аз заема централно място. Bodykontrol е концепция, посветена на сливането на нерафинираните звуци на техно музиката със смелото визуално изкуство. Отидете в КУПЕ, изберете между две стаи с известни чуждестранни и местни художници и се потопете в примамливото изкуство, изложено в коридора. Облечете се, за да се противопоставите, като следвате дрескода – извратено, кожено, фетиш. Готови ли сте да отхвърлите обикновеното?

KЛTRAN invites: PERC
24 ноември, FABRICA 126

KЛTRAN invites: PERC

С над 50 винилови и цифрови издания шефът на лейбъла Perc Trax и един от най-уважаваните продуценти в техното днес – самият Perc, се превърна в ключова фигура в глобалната техно сцена. Той взема установените форми на музиката, която обича, и ги превръща в нещо ново и свежо. Запознай се с автора на груба електронна музика от техно на дансинга до по-експериментални индустриални и шумови произведения.

Hey DJ през ноември: Halogenix, GLXY, Goom Gum и Kobosil

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *