Големите надежди за лятото vs. реалността

Как да преживееш факта, че не си секси и на Малдивите

0 коментара Сподели:

Има ли смисъл от очакванията, ако винаги се осъществяват?

Друго си е човек да има повод да напише материал, а този нямаше да съществува, ако не ми се бяха поразминали желанията. Лято е! На човек му се иска да отпусне душата, да си сипе една студена мента и да затвори блажено очи в хамак сред природата. Какво се случва дефакто?

Едни са на Малдивите, други са на кон

В нюзфийда ти изскачат снимки от ваканциите на близки и далечни познати, не можеш да си обясниш как са събрали пари за почивка до екзотична дестинация, докато ти, ако не обядваш няколко дни, ще успееш може би да събереш за билет до Равда и евентуално шезлонг.

Плакнеш очи с кадри от Шри Ланка, Малдиви и Дубай и въздишаш многострадално. Така де, какъв е този свят, в който още съществуват пари и ограничения? Не може ли всички да спрем да работим и просто да лежим на някой плаж, докато не ни погълне морето? Затваряш си Фейсбука, връщаш се мислено и физически в офиса, мразиш света малко повече и си правиш кафе въпреки силното желание за мента. Проверяваш си баланса по сметката и пускаш малка сълза в кафето си – ако не друго, поне от рев не се надебелява. След това знаеш какво трябва да направиш като голям и отговорен човек – поръчваш си цял черен бански, докато дъвчеш брауни, намазно с нутела и фъстъчено масло.

Как да отслабнем за една секунда

Цяла година си повтаряш, че това лято вече наистина, ама наистина ще изглеждаш супер,

още около март решаваш да бягаш в парка, да ходиш на йога, да скачаш на въже и да си тъпчеш в устата всички полезни неща, които си намерил в Гугъл. А сега реалността. Идва април и усещаш как паласките чукат на вратата и на профилната ти снимка, правиш си аларма един час по-рано с доброто намерение да се раздвижиш. Еееех, нищо не е знаел Дикенс за големите надежди! Чувстваш се като човек, който е в кома и никаква сила на света не може да го вдигне от леглото. Все пак на третата седмица от оптимистичния ти план намираш клипче в Ютуб, махаш крака и ръце, подскачаш, две коремни преси, една лицева опора и проклинаш рождението си. Купуваш си книга, която се казва „Как да отслабнем завинаги без диета и без спорт от днес за вчера“. Изчиташ я.

В Ада няма климатик!

Докато мръзнеше зимата, все си мислеше с трепет как идва лятото, ще пеят птички, ти ще пиеш на пейка в парка, ще имаш секси загар и добро настроение дори и без мента и без профилна от Сейшелите. Е да, ама жегата никак не е секси, малко си го изтрил това от паметта си.

Реалността е лъщящо лице, пот и интимност в градския или тътрене пеша под жаркото слънце, което си е направо като разходка в Дубай, но без лукса и почивката. Стигаш до работа и докато плуваш в собствен сос, започваш да усещаш студения вихър на климатика, схващаш се и пак си обещаваш сутрин да правиш йога и разтягания. Яде ти се сладолед, което още повече затвърждава решението за целия бански, пък и какво толкова! Не стига че няма да събереш пари не само за Бали, ами и за Обзор, то остава и да не си подсладиш душата и талията. Сигурен си, че лятото преди беше по-хипарско, по-свободно и ти не изглеждаше като потен тюлен през цялото време.

Спокойно! Няма пълно щастие!

Портфейлът никога не е достатъчно дебел за разлика от коремната област, другите винаги ни изглеждат с една идея по-щастливи от нас, но истината е някъде по средата. Така и така си там, където се намираш, направи си го готино и дерзай, големите надежди ги остави в страниците на Дикенс.

По добре пътувай до себе си!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *