Какво да видиш в Нощта на театрите – Go Guide препоръчва

Посвещаваме се на артистичната ни жажда и прекарваме съботата с постановки, пиеси, изкуство

0 коментара Сподели:
Нощта на театрите

снимки: Нощ на театрите и Народен театър „Иван Вазов“

Ноември целият е изкуство, а София копнее за постановки, спектакли и прожекции.

Снощната ни разходка бързо промени смисъла си, когато чухме, че зад ъгъла две момичета си говореха за Нощ на театрите. Затворихме очи, усмихнахме се и си представихме залите – жужащи, пълни, развълнувани.

Събитието, което идва след броени дни, е необикновено.

То излиза извън рамките, прекрачва правилата и въвлича хиляди зрители в танц за сетивата. Нощта ще носи токчета, червено червило и официални дрехи. Отиваме на театър – виж къде и кога.

Нощта на театрите

Нощта на театрите обикаля десетки локации в няколко български града, за да достави изкуство.

Програмата със събития ще предложи представления на живо, но и съпътстващи активности, 5-часов Live Cam, срещи с творци и бекстейдж разходки в различни часове от съботния ден. Сред хайлайтите на събитието отбелязваме и „Нощни персонажи под властта на театъра“, които откриваме във фотографиите на любими актьори с техните интерпретации на театрален сън-колаж. Освен аплодисменти за идеята и вдъхновението даваме своите овации и за изпълнението – Нощта на театрите показва снимките само в дигитален формат, онлайн и сред мониторите на метростанциите в София, за да намали въглеродния отпечатък. А сега е време за това, в което сме най-добри – селекцията.

„Боже мой“

Нощта на театрите

Първият ни избор е моноспектакъл на Христо Мутафчиев – „Боже мой“, който обещава разговор с усмивка и сълза, ирония и състрадание. В него виждаме повик за човечност и любов във времена, в които с Божието слово се злоупотребява. Ще гледаме самотен мъж на маса в бар. Барът е на Юда, мъжът е Христос.

„Великденско вино“

„Великденско вино“ е името, което заблестя пред очите ни, когато избирахме в компанията на кои постановки да прекараме нашата събота. Пиесата е обичана, съкровена класика, обиколила с невероятен успех сцените на българските театри. Ние ѝ се доверяваме заради Константин Илиев, Владимир Пенев и Павлин Петрунов, както и заради всичките награди – „Икар“ и „Аскеер“.

„Хага“

Нощта на театрите

Признаваме си, че това е бижу, на което отдавна сме хвърлили око.

Пиесата е гротескна, смешна, зловеща фантасмагория, базирана на реални събития и хора, свързани с войната в Украйна. Личното не липсва, политиката също се намесва, животът е в нюансите, а зрителите поглеждат на войната през емоционалния свят на едно момиченце.

Нощта на театрите

Преди да те изпратим за билети за Нощта на театрите, те насочваме и към активностите извън постановките. 

Сред разнообразието открихме личния си фаворит, с който те мотивираме да направиш романтичен жест към твоя човек. Току-виж споделим заедно, по двойки тура зад кулисите в Софийската опера и балет.

Качи се на совалката, Go Guide те кани на COSMOTEQUE New Year

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *