Ново реалити шоу, базирано на Squid Game, излиза на 22 ноември – Влизаш ли в играта?

Гледаме колко струва цената на живота, когато срещу теб отново застане гигатската кукла робот

0 коментара Сподели:
Squid Game 2

Зареди се с още малко търпение, Squid Game: The Challenge излиза на 22 ноември. 

Когато Squid Game дебютира през 2021 г., предизвика невиждан бум. Някои прекарахме редица неспокойни нощи, а други се похвалиха, че са изгледали сериала за ден. И това не показва изцяло мащаба на продукцията – сериалът се превърна в шоу номер едно „задължително за гледане“ на Netflix в 90 държави и най-успешното неанглоезично шоу на стрийминг платформата. След като фурорът утихна, зрителите пожелаха продължение. 

Ето го и него – същите игри, нови участници и малко от старите познайници.

Squid Game 2

Сюжетът на антиутопичния трилър сериал проследи как 456 души, всички задлъжнели финансово, се впускат в предизвикателство, с което да напълнят банковите си сметки. Избраните герои се състезаваха в продължение на шест дни в шест на пръв поглед лесни детски игри. Малко след старта участниците разбраха, че се борят не само за голямата награда, но и за да оцелеят –

тези, които не се справяха, губеха както играта, така и живота си. 

Сериалът обсеби публиката и след края му зрителите пренесоха идеите от концепцията на продукцията в реалния живот – появиха се състезания с игрите от Squid Game, униформата на актьорите стана най-предпочитаният костюм за Хелоуин, а един от най-успешните създатели на съдържание в Youtube – MrBeast, създаде реална версия на играта.

Squid Game 2

Сериалът заслужено получи похвали и още през лятото на 2022 г. на официалната страница на Squid Game се появи обещание, че зрителите още нищо са видели. 

Е, чакането свърши – Squid Game: The Challenge ще бъде пуснат в Netflix на 22 ноември. Продукцията включва 10 епизода, които ще излязат до 6 декември, и обещава, че ще видим отново образа на Lee Jung-jae, който изигра главна роля като играч 456. В актьорския състав се включва и Lee Byung-hun, който беше лидерът на екипа, управляващ състезанието, и Wi Ha-jun, когото видяхме като натрапника, нахлул в състезанието, за да се опита да намери брат си.

Squid Game 2

Дочухме още за участието на други известни южнокорейски имена, сред които Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon и Yang Dong-geun. Зрителите все още спекулират, че играч 001 всъщност е бащата на 456, с което бихме се съгласили и ние. 

Спокойно, не всичко ще бъде толкова различно – все пак в тийзъра за втората част на сериала видяхме и гигантска кукла робот, която уби най-много участници.

Очакваме новата част, като реалити формат, да надмине сюжета на сериала, като именно Hwang Dong-hyuk, сценарист и режисьор на Squid Game, потвърди тези намерения. В интервю за Guardian той разказа, че идеята за продукцията идва от собствения му живот, защото през 2009 година, когато светът претърпя световната финансова катастрофа, той е бил на прага на оцеляването. Hwang Dong-hyuk разкри също, че сериалът е отнел 12 години, за да бъде направен, но само 12 дни, за да стане популярен. Това е улеснило измислянето и подготвянето на реалити шоу, което обещава да бъде „най-голямото състезание в света“. Във новия формат декорите са същите, участниците отново са 456, има и награден фонд, а всеки губещ отпада.

Е, за пореден път виждаме как личната драма води до страхотна продукция.

Netflix отбелязва края на една ера – The Crown с премиера на последния, шести сезон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *