Филип ни води в „Прегръдката на Амазония“

Разказваме ти за филм, който спира кислорода

0 коментара Сподели:
Прегръдката на Амазония

Започваме седмицата със 7500 километра през дъждовните гори и саваните, реките и планините на Амазония.

Ела с нас на специална прожекция на филма „Прегръдката на Амазония“, част от петото издание на „Ловци на истории #5“. Към събитието ще се присъедини авторът и главен герой в продукцията – Филип Лхамсурен, за да разкаже повече за заснемането и екстремните ситуации по време на заснемането.

Датата е  25 октомври, мястото – City Stage София, а публиката се формира от любители на приключенията. Разказваме ти повече:

Сам. Без моторизиран транспорт. Там, където джунглата те прегръща, за да намериш истинското щастие. Където законите на живота са прости и безмилостно истински – най-силен е този, който е най-гладен.

Това е едно пътуване на Филип Лхамсурен към себе си.

Героят не е случаен, той може да бъде определен по много начини – приключенец, пътешественик, писател, човек, който винаги си поставя все по-сериозни предизвикателства. Филип търси връзката с природата и го прави,

обикаляйки най-ненаселените, най-непокътнатите и диви кътчета на планетата.

„Прегръдката на Амазония“ е доказателство, че Филип е готов на всичко да опознае непознатото. Филмът проследява пътуването, емоциите и борбите му. Той тръгва от най-високата част на амазонската джунгла по горното течение на Рио Негро. Напредва из зеления безкрай с кану, пеша и с велосипед, през места, където човек не е стъпвал, за да достигне половин година по-късно до крайната си цел – брега на Атлантическия океан.

Негов постоянен спътник е фотографът Румен Койнов.

Продукцията изглежда ще ни спре дъха, изживявайки пътуването на Филип. Гледаме неговите страхове и възторзи, спокойствия и опасности, срещи с дивото и местното. Убеждаваме се, че негостоприемната Амазония може да се превърне в истински дом. Както Филип споделя:

„Когато си опрял тялото си, душата си, духа си в природата, когато си обгърнат от нея, падат всички маски и истинското ти лице се оголва. Това е истинската прегръдка. Това е прегръдката на Амазония“.

Билетите за събитието те чакат тук.

Пет паметни After Work Social Club партита, които няма да забравим

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *