Не си бил в Пловдив, ако не си бил в „Айлякрия“

Есента е време за наслада, за пробуждане на сетивата, време e да те заведем в магията на „Айлякрия“

0 коментара Сподели:

Пловдив е любимата ни дестинация,

защото този град освен древност, невероятни пейзажи и галещи окото калдъръмени улици има онзи дух, който чужденците наричат благословен или целунат от боговете.

В Пловдив определено цари емоция, зест към живота, непрестанно кипящ ритъм на култура, изумителна храна и хора, които създават места за наслада на сетивата с ясна идея. Концепцията ни е много важна, когато отидем да хапваме някъде, а когато правим това в Пловдив, ние знаем, че има едно райско кътче, което винаги ни кара да се усмихваме още щом прекрачим прага.

„Не си бил в Пловдив, ако не си бил в „Айлякрия“ е изречение, под което се подписваме с две ръце.

Айлякрия

Тук се потапяш в уюта на разкошна стогодишна сграда, съхранила автентичния дух на квартала, но същевременно вплела в себе си изтънчени нотки и цветове, за които можем да кажем, че безспорно галят сетивата.

Описваме обстановката на мястото като магическа атмосфера на уют, шик и бохо vibes

и се убеждаваме, че „Айлякрия“ е изживяване още щом седнем на някоя от кокетните маси и отворим менюто. В него ни очакват еклектика от вкусове, идеи и предложения, а чиниите са изпипани до съвършенство. Презентациите на ястията са само за снимка, а страхотната храна е допълнена от местните и сезонни продукти, плюс рецепти, които наричаме удар право в целта. Един приятел веднъж каза: „Айлякрия“ не е просто ресторант, а сетивен рай за душата“, и ние напълно го разбираме, защото тук всяка хапка е изкуство.

Не пропускаме да обърнем и специално внимание на неустоимата им селекция от собствени вина. От бялото обезателно заложи на „Тамянка“ със завладяващ аромат, нежен вкус и запомнящ се финал.

Ако си фен на розето, тогава трябва да пробваш Розе от Рубин или техния Rose isn’t Just a Color. It’s an Attitude с изтънчен аромат,

сочно и комплексно тяло с приятна свежест. Препоръчваме още Рубин и червен купаж Резерва – Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Малбек.

Страхотното хапване в „Айлякрия“, придружено от разкошното им вино, не може да завърши без сладост за душата. Като компания към всичко това ние определено си имаме фаворити и от сладките им изкушения. Залагаме, без да се замислим, на муса с бял шоколад и манго с хрупкава основа от бадеми и пухкав облак от пишмание. От новите им есенни предложения се спираме на Тарталета с чийзкрем, мус от тиква и карамелен център върху канелен крънч и Семифредо с Круша и Овче Сирене, поднесено с ганаш с млечен шоколад и Бейлис и лешниково криспи.

Подсказваме ти и че откакто се разгърнаха и отвориха още места в сградата до тях, насладата стана двойно по-голяма.

Ето защо не се бави, избери най-готината есенна дестинация, която безспорно е Пловдив, и се потопи в магията на „Айлякрия“. Последвай ги още тук и тук и не забравяй – октомври обожава хубаво вино, а тук ще го намериш в изобилие и с авторски прочит, на който и боговете биха завидели.

Няма как да е иначе – Овцата никога не ни е разочаровала.

За още от същото – виж City Walk: баровете, ресторантите и магазините на Пловдив

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *