9 кръга на ада по българските плажове

Някои неща са неизменна част от картинката

0 коментара Сподели:

Всяка година се заричам, че повече няма да почивам на нашето Черноморие и пак, като наближи онзи момент, който очаквам като жадна уста – студена бира, някак ставам по-весел и позитивен и забравям всичко преживяно по плажовете предното лято, и после като дойда, се сещам, ама както казват изгорелите хора на плажа, „Твърде късно, брат“.

Не ме разбирайте погрешно, плажът си е супер, също както и лятото, но не така са хората, в които по някакъв начин се вселява Сатаната, за да превърне почивката ти в пътешествие през 9-те кръга на Ада. Добре ги познаваш кои са, изживяваш ги всяка година, само ще ги обобщим.

1 кръг
Хората, дето ти газят по кърпата и рядко осъзнават, че ТЕ на ТЕБЕ ти газят кърпата, а по-скоро мислят, че ТИ кърпата си си сложил на ТЕХНИЯ пясък. Бонус е, ако кърпата ти е близо до морето, така на излизане всички ще си изцеждат косите/банските върху нея.

2 кръг
Хората с Вluetooth колонка, която по всяка вероятност са спечелили от някаква игра с награди и си мислят, че всички едва чакаме да пуснат „Деспасито“, докато лежим на плажа.

Всъщност няма никакво значение какво слушате бе, хора, само си сложете шибаните слушалки, другите сме тук да слушаме вълните.

Виж повече: Всичко необходимо за твоята морска ваканция

3 кръг
Хората, които си оставят боклука на плажа. „Ще го заровя в пясъка да не се вижда“ не е като да си го изхвърлил. После същите мрънкат във Фейсбук, че плажовете ни били мръсни. Помни, че всеки път, когато оставяш след себе си боклук на плажа, все едно че оставяш съобщение „Аз съм пълен идиот“.

4 кръг
Плажните търговци от ромски произход, които по всички правила ще се извикат точно когато са най-близо до теб. Естествено ще се намерят хора, които ги намират за колоритни и се забавляват с лафовете им. Да, бяха ми забавни, когато бях в 5-и клас, сега са ми не по-интересни от кое да е клипче на Мис Тигрова. Освен традиционните гевреци и царевица тази година на мода са и момичетата, разнасящи лотарийни билети на плажа, ей така, да потъркаш малко около рускините.

5 кръг
Хората аларми. Винаги крещят нещо по плажа. Най-често го правят по телефона, неосъзнавайки, че събеседникът им ги чува, без да е необходимо да ги чува целият плаж в Созопол. Генерално недей да викаш, човече, ако няма някаква необходимост, а твърде вероятно е да няма.

6 кръг
Хората, дето водят дете на плажа и твърдо искат всички наоколо да знаят името, презимето и фамилията му.

7 кръг
Жените с нокторезачки, пинсети и лакове на плажа. Ей, Diidka Make up & Nails artist (oficial), знам, че цял живот си мечтала да станеш козметичка, ама недей да се лакираш и да си скубеш веждите на плажа, не е приятно за другите. Необходимо е да имаш просто две вежди, всичко друго е маркетинг.

8 кръг
Винаги, на всеки плаж ще се намери някакво семейство (или самостоятелна госпожа с огромни гърди, тежаща безкрайно), които ще сложат кърпата си на минимално разстояние от твоята, ако ще плажът да е напълно празен. Често се казва, че хората са се отдалечили едни от други, но кърпата на плажа не е една от тези ситуации. И обикновено, като сложи някой кърпата си до теб, после по незнайно какви неведоми пътища идват всичките му познати хора на света и се разпространяват като херпес навсякъде около теб.

Виж повече: 12 типа курортисти, които ще срещнеш на плажа

9 кръг
Децата, които постоянно крещят Мамооооо, Мамооо, виж ме, мамоооо, виж как мога, Мамооооооооооооо. Моля ви, кажете на децата си да се успокоят, понеже 9 от 9 човека, които не са родители на детето ти, не ги интересуват гръмогласни деца, докато се опитват да четат книга. Знам, че дори да им кажете да се успокоят, надали ще го направят, защото децата са непредвидими, ама все пак покажете някакво съчувствие към тия дето четем за 11-и път едно изречение.

Знам, има още какво да се добави, ама за толкова отпуск – толкова. Ще се видим пак догодина. В Созопол.

Кои са баровете, ресторантите и хотелите по Черноморието, които да посетиш това лято

Търсиш най-яките коктейли в София? Виж ги в нашето видео

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *