City Walk: бул. „Витоша“

Хващаме те за ръка и те водим към туптящото сърце на София

0 коментара Сподели:
City Walk Vitoshka

снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Няма по-добър начин да се завърнем в града от този да отидем точно в неговото сърце.

Булевард „Витоша“, известен като легендарната „Витошка“ още от времената, когато там дрънчеше трамвай, винаги успява да ни изненада.

Тъкмо си мислим, че ни е до болка познат

и във всяка пряка, зад всеки ъгъл и до всяко любимо място изскача поне още едно, което предизвиква любопитството ни. Ето защо те хващаме за ръка и ти правим тур от край до край на „Витошка“, за да те запознаем с най-вкусните ѝ места, с бутиковите и кокетни заведения, с магазините, които си заслужават, и с всичко ново, което стъргалото на София ни предлага в изобилие. Тръгвай с нас – време е!

Blue Taste Poke

Blue Taste Poke

Една от любимите ни екзотич­ни отбивки, която спечели сърцето ни с различните си предложения, представя вкус на много и все интересни нива. Вдъхновени от Хавай и Япония, представят кухня и култура на местна почва, при това на една от най-ди­намичните улици в града. Здравословните и разноо­бразни хавайски поке купи с палитра от добавки са всичко, от което имаш нуж­да, когато огладнееш. Ще ги познаеш по свежия интери­ор, сърфовете и летните детайли! Poke your style!

бул. „Витоша“ 16
087 777 9008

Concept Brasserie

Concept Brasserie

Време е да те отклоним от най-оживената част на бул „Витоша“, да те хванем за ръка и да те отведем на едно разкошно местенце, което от ден едно впечатлява с пъстрия си интериор и забележителна кулинарна палитра. Concept Brasserie е симбиоза от изтънченост, вкусна и прясна храна и добри питиета. Тук регулярно обновяват менюто, за да изненадват сетивата с подбрани специалитети, а с авторските коктейли да наместват страстите и да ни оставят в плен на удоволствието. Не ги пропускай, когато и да имаш планове за нещо наистина специално!

бул. „Витоша“ 146
088 683 3333

Бутик Estée Lauder

Бутик Estée Lauder

Следваща отбивка в градския ни маршрут е бутикът на световния козметичен гигант, притежаващ и произвеждащ над 20 бранда за луксозна козметика. В изцяло реновираното му амплоа, може да откриеш висок клас бяла и грим козметика, както и много аромати и продукти за коса. Сред предлаганите брандове са Estée Lauder, Clinique, Tom Ford, Kilian Paris, Aveda, Bumble and Bumble и други. Сред отличителните предимства на този своеобразен оазис на красотата са персонализираното консултиране и обслужване, най-широкият асортимент от предлаганите марки, както и ексклузивните продукти, кампании и събития.

бул. „Витоша“ 67
089 789 9694

Foot Court

Foot Court

Реновиран, с чисто нова, освежена и още по-секси визия, Foot Court те очаква на добре познатата локация под номер 79. Селекцията им от спортни обувки винаги е била впечатляваща – има както вечни класики, така и ексклузивни модели и фънки разцветки, които ще откриеш само тук. И защото уличната мода започва от обувките – автентичните стрийтуеър марки и аксесоари, които предлагат, ще ги допълнят подобаващо за напълно завършена „so fresh, so clean“ визия. Не пропускай и последното попълнение в портфолиото им – Banda H2O Vitamin Water. Оглеждай се за нея на всички по-готини места.

бул. „Витоша“ 79
088 546 2446

Greenwich Book Center

Greenwich Book Center

Всеки, който по призвание се чувства читател и обича да впуска ума си в приключения, регулярно се отбива до Greenwich Book Center. Това е едно от любимите ни градски кътчета, що се отнася до огромното разнообразие от заглавия и уютната книжна атмосфера. Екипът, вдъхновен от любовта към книгите и четенето, създава пространството, което е и място за интересни събития за всички любители на добрите истории. Тук, сред аромат на кафе и чай, любовта среща не само книгите, но и културата, която да обогати, промени и вдъхнови всекидневието.

бул. „Витоша“ 37
02 950 8337

Memento

Memento

Всяка една от локациите на Memento е забележителна и носи динамичния дух на доброто градско прекарване. Отбиваме се до една от най-оживените, където се идва с еднакъв заряд както за чаша перфектно капучино, така и за вечер, в която да му отпуснеш края. Готината атмосфера е емблематична за мястото и с кеф може да прекараш поне няколко часа с коктейл в ръка, приятна компания и хубава музика. Определено си струва да спиш по-малко тази вечер, за да отидеш и да пиеш по едно. Чакаме те там!

бул. „Витоша“ 32
087 903 3763

Lavele Garden

Lavele Garden

Тъкмо отворила врати, чисто новата локация на едно любимо столично кътче пресича пътя ни и прави разходката още по-цветна. Lavele Garden е новият ресторант на Lavele Kitchen & Bar, а това означава само едно – същата феноменална кухня и авторски коктейли, с които сме свикнали и попринцип. Пъстрата им градина улавя пулса на града и е перфектното място, откъдето да се насладиш на свежите им ястия, вълнуващи питиета и емоциите, които топлата есен предоставя. Какво по-хубаво от това да се завърнеш в София и да има ново място в списъка ти, което задължително да посетиш? Отбий се още днес!

бул. „Витоша“ 34
089 777 6776

Social Café Bar & Kitchen

Social Café Bar & Kitchen

Без значение дали идваш, за да пиеш по едно след работа или пък за питател­на вечеря, доброто прекар­ване в Social Café Bar & Kitchen винаги е гарантирано. Ястията са изкусителни и изпипани в детайли, а коктейлите – цветният щрих в забързано­то ежедневие. Ела и сутрин, в промеждутъка, в който улицата все още се пробуж­да, а градският хлад прави идеална компания на аро­матната ти чаша с кафе. Ако искаш да се насладиш на истинското лице на София, отбий се тук.

бул. „Витоша“ 16
087 676 7647

Sweet & Salty Bakery Café

Sweet & Salty Bakery Café

Само си представи – хрупкаво каноли с маскарпоне, свеж лимонов чийзкейк, пухкав омлет върху авокадо тост… Е, цялата тази кулинарна прелест може да откриеш в Sweet & Salty Bakery Café. Те са неизменна част от софийската палитра от вкус с невероятните си брънч предложения, с разкошните десерти, с ароматното кафе. Освен тези паметни изкушения, имат и меню със супи, салати, ризото и паста, с които да затвърдят мнението, че тук наистина получаваш най-доброто от сладкия и соления свят. Отбиваме се при първа възможност, направи го и ти!

бул. „Витоша“ 62A, вход откъм бул. „П. Евтимий“
087 898 7667

Vitamin C

Vitamin C

Представяме ти мястото, което е като оазис в града и е на разположение седем дни в седмицата, за да те зареди с необходимата доза витамини. Vitamin C предлага доза свежест под формата на прясно изцедени сокове, пресни смутита и всякакви плодови и полезни изкушения. Тук работят само с качествени продукти, които са грижливо подбрани специално за теб. Здравословният живот е в основата на тяхната философия, а тук я предлагат във всевъзможни комбинации или такива изцяло по твое желание и вкус.

бул. „Витоша“ 28
087 950 7375

Лазерен център Satori

Лазерен център Satori

В непосредствена близост до Южния парк един от най-модерните центрове за лазерна епилация в България те очаква с перфектно обслужване и модерна клинична обстановка. Инвестицията им в съвременни лазерни технологии гарантира резултатите да са съвършени и в дългосрочен план. Тук висококвалифицираните терапевти са винаги на разположение, за да ти осигурят пълноценно изживяване, внимателна консултация и най-добро качество на услугата. В резултат на което кожата е с подобрен вид, тонус и структура.

бул. ,„Витоша“ 131
088 290 0999

Влизаме в тайните къщи – съкровища на София с три впечатляващи истории

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *