Най ми е добре в квартала

Центърът на София крие много тайни – ела и разбери повече за квАРТала на контрастите

0 коментара Сподели:

Колко пъти си минавал през периметъра между бул. “Дондуков”, бул. “В. Левски”, бул. “Сливница” и бул. “Мария Луиза” в столицата? Сигурно стотици пъти, но може би точно ти не знаеш колко истории и културни наследства се крият между старите сгради там. Ако районът, познат още като Стария еврейски квартал, можеше да разкаже историята си, сигурни сме, че 3 дни няма да ни стигнат.

Ние бихме го описали накратко като „мултикултурен“, каквато е и душата на София.

Но ако си пропуснал да навестиш местенцата, свити в малките павирани улички, още през миналата година, то през септември ще можеш да посетиш всяко скрито кътче в квартала и да разбереш тайните му.

За втора поредна година градският квАРТал фестивал, познат тази година като квАРТалът на контрастите, ще оживи центъра на София и от 15 до 17 септември – една сериозна причина да излезеш и да се налюбуваш на това амплоа на столицата – стара, но кокетна.

Организаторите от колектив квАРТал са приготвили много различни нюанси, събрани в един стар, но морално запазен квартал.

Те разказват, че в квартала ще има много и различни комбинации от забавления по време на феста в сърцето на града.

Със сигурност знаем, че ще има много изложби, много гайдове и турове, които водят към интересни места в района. Барманите в близките заведения ще са на линия да ни повдигат настроението и всичко там ще ни доближава до атмосферата на еврейския квартал от едно време.

В квартала си е най-добре, добре си дошъл!

София не е България.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *