Bulgaria Tattoo Expo 2023 – плътта на София става платно за мастило

Правим ти специална селекция от най-якото, което може да видиш на Bulgaria Tattoo Expo 2023

0 коментара Сподели:

снимки: Bulgaria Tattoo Expo

Най-голямото събитие в България, посветено на татуировките, ще се проведе този уикенд в НДК

Тази събота и неделя в София имаме още едно яко занимание – осмото издание на Bulgaria Tattoo Expo отваря врати за всички, които смятат тату културата за съществена част от културата изобщо.

Тази година сме решили да бъдем твоят своебразен гайд за събитието, като ти начертаем кратък маршрут до няколко от най-яките активности и артисти, до които да се отбиеш.

Съветваме те да ни последваш, но само първоначално. Оттам насетне сам намери всички струващи си разклонения. Точно това е идеята. Откриването е точно в 10:00 на 16 септември, а събитието ще продължи до 22:30 на 17 септември. Мястото е зала 3 на НДК. Участниците тази година са над 200, като това включва артисти както от България, така и от Франция, Испания, Румъния, Турция, Словения, Финландия, Италия и Великобритания. Изборът е огромен! Най-якото на цялото мероприятие е, че дори и да нямаш опит с татуировките, можеш да видиш от първо лице (или по-скоро първа плът) как се случва цялата мастилена магия. Да наблюдаваш процеса по разнообразни места по тялото, да се запознаеш с всякакви стилове, да набележиш артист, да усетиш начина му на работа, а накрая да видиш и самия резултат.

Съревнования и герои

Както обикновено, и през двата дни ще има конкурси, които ще оценят най-добрите татуировки в различни категории – Neo traditional, Lettering, Traditional, Монохромни, Цветни, Авангардни и др. Най-любими обаче са ни тези, за които те съветваме да останеш до края, или направо да се осмелиш и да участваш, а именно – Best of the day. „Най-доброто от събота“ и „Най-доброто от неделя“ са категориите, чиито проекти трябва да са започнати и завършени в рамките на деня от даден участник в expo-то. В неделя в „Най-доброто от Bulgaria Tattoo Expo“ пък участват двамата победители от събота и неделя и… най-добрият печели!

Идва ред да ти напомним и за няколко от българските артисти, които си струва да посетиш и на място. Ако не да се татуираш, то поне да разгледаш мърч, принтове, да вземеш стикер, да запишеш час или just to say hi!

След всеки герои ще слагаме и цифрата на щанда, където може да го откриеш:

Прекрасната пъстра Катерина Бояджиева – Killndevour – и всички мега артисти от Altar Tattoo ще са на щанд 39. Удивителният Павел Калоянов – Epik ще твори под номер 45. „Котките“ от Cat Shot Tattoo Shop ще те очакват в целия си блясък на щанд 25. Илиан Николов и Виктория Бедросян на щанд 2 ще ти покажат що е то линия, дизайн и цвят. Художниците и едни от пионерите в татуирането в България – Калоян и Стилиян Смокови и брандът им Snake Legend ще те очакват на щанд 65. Любомир Мочков – LovePeace ink от Dark Wave Tattoo Shop ще твори под номер 69.

Мини през също през златните ръце на Ивелина Апостолова на щанд 17, както и през един от майсторите на летъринга – Калин Тонев на щанд 61. Цветелина Емилова, Лина Тончева и Богдан Бояджиев от Balkan Tattoo Atelier ще пресъздават древното изкуство на щанд 26. Там освен талантите и техните проявления в мега принтове и проекти те очакват и авторските японски маски Hannya и Oni, които са ръчна изработка и дело на Богдан Бояджиев.

П.П.: Не пропускай и лимитирани бройки от принтовете на оригиналната творба зад плаката на цялото събитие Bulgaria Tattoo Expo, също дело на Богдан.

Пиърсинг, pole dance & more

Продължаваме нататък! Останалите вълнуващи отбивки, на които да обърнеш внимание, следват концептуалната линия на тату културата и всички нейни палави и секси разклонения. Както се досещаш, татуировките и пиърсингът вървят ръка за ръка. Ако си на такава вълна или искаш да подпиташ някой друг въпрос относно болка, позиция или оздравителен процес – мини през щанда на „На тъмно“, който те очаква под номер 53, наред с всичко останало, което предлагат. Намигваме ти и непременно да се отбиеш до кътчето на едни от личните ни фаворити в handmade екстравагантните харнес аксесоари – Vicious Intent, които ще завладеят със страст щанд 58.

Там може да се сдобиеш с всяко от предложенията на мацката, която стои зад проекта, и определено да разнообразиш ежедневната визия, като я превърнеш в нещо супер секси.

Очакват те още свещи от Luxmell Candles, които да трансформират всяко пространство в оазис от уют и спокойствие. Ръчно произведените стилни и ароматни свещи са от соев и кокосов восък, дървен фитил и еко рециклирана опаковка. Щандът е 24. Измежду конкурсите в събота и неделя, ще се изкефим и на грациозното представяне на Вера Хитова от Вертикал Арт, която ще ни демонстрира нежността, красотата и силата на pole dance изкуството, което всеки път ни оставя без думи.

За финал казваме, че през цялото събитие ще откриеш множество отбивки за козметика и консумативи, както и цялата необходима информация за грижата и запазването на съвършения вид на всеки твой татус. С билети може да се сдобиеш тук. Нека мастилото бъде с теб! Ще се видим там!

За още от същото – виж Петя Евлогиева: поглед, пълен с плам

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *