Editors’ Choice: палитрата на септември

Есенни артисти и японски маски

0 коментара Сподели:
Editors' Choice

Editors’ Choice септември е симфония.

Слънчевата топлина дава път на нежна прохлада, която обгръща въздуха.

Листата нашепват тайните на промяната, рисувайки пейзажи в нюанси на злато и кехлибар.

Любовта намира утеха в този развиващ се танц. Отпускаме се в прегръдката на септември с напомняне, че любовта, подобно на сезоните, се развива и разцъфтява отново. И се отдаваме на любимите си неща от изминалия месец.

Естествен интелект

Подкастите са онова, с което се отвличаме от тук и сега и се потапяме в най-интересните теми на света. Този, а и всеки друг месец, избираме да слушаме Слави Стоев, Еленко Еленков, Мариана Събева и Владимир Петков, които говорят за психичното по полезен и разбираем начин. Целта е една – да се повиши качеството на живот и едновременно с това да не забравяме за забавлението. И те, като всички хора, се определят като просто „маймуни, изгубени в мъглата“ и говорят, за да разбираме малко по-добре нещата.

@yuvalrob

Геният се крие в простотата. Обичаме илюстрациите на Yuval Robichek, защото представят битието по толкова семпъл и красив начин. Препратките в проектите му могат да те накарат да се подсмихнеш, докато скролваш в Instagram, а по-често крият между семплите черни линии и по-дълбок смисъл.

reMarkable 2

Времето на аналоговите тефтери никога няма да свърши, но за любителите на технологичните джаджи, reMarkable 2 е несравним. Таблет, чийто екран ти дава усещането от писане върху хартия, но никога няма да натежи повече или да разпилее листата си из дома ти. Възможностите да триеш, уголемяваш или смаляваш, пък те пращат една идея по-близо до перфекционизма, за който копнееш.

Elliot Erwitt Exposition

Хуманизмът, иронията и хуморът на Elliot Erwitt ни гледат от рамките, осветени в Musée Maillol. Заслужава си да планираш макар и кратко пътуване до Париж преди 24 септември. До тази дата ще можеш да разгледаш ретроспективна експозиция на фотографии на дългогодишния президент на Magnum Photos.

24 часа в града

Обичаме да виждаме какво се случва през обектива на творчеството на Иван Шишиев, впускаме се в дълбините на снимките му, за да си напомним колко красива може да бъде София. „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“ е албум, събрал в себе си забележителни кадри и впечатляващи истории от столицата. Изданието е луксозно, с твърди корици и несъмнено ще зарадва всеки, влюбен или не, в града.

Buki Oni

Богдан Бояджиев е един от любимите ни татуисти в столицата.

Той не обича да се ограничава само с този лейбъл и е артист, изследващ всяко кътче на креативността. Днес ти го представяме с традиционните японски маски Hannya и Oni, които изработва. Отношението към детайла е впечатляващо!

Ето го и българското предложение за „Оскар“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *