Събития за седмицата: 11-17 септември

Палитра от 5 цветни локации

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Цветовете на септември са топли, а събитията му – разнообразни.

Страстта към красивата София и нейните творци събираме в 5 локации, на които да посветиш късните часове през следващите 7 дни. Обещаваме ти изложба, с която да научиш повече за стара София и нейните съкровища и особености. Приготвили сме и сцена, която да покориш с авторско произведение. Изпращаме те на квартално събиране в сърцето на столицата, на което да откриеш стари и нови любимци. И за фон ще звучи музика от Маймунарника и НДК. Ела!

„Ех, този цирк“
12 септември – 1 октомври, Регионален исторически музей – София

„Ех, този цирк“

В центъра на изложбата „Ех, този цирк“ е разказът за някогашното здание на Софийския държавен цирк – иновативно достижение на архитектите Ерослав Станков и Костадинка Станкова-Мутафова. Сградата е построена на пл. „Солни пазар“ в столицата. Съществува около 20 години, преди пожар да я заличи на 25 септември 1983 г. Посетителите ще видят макет на зданието, авторски скици и чертежи, фотографии от различни периоди, автентични плакати от неговите представления и програми за цялостната му дейност. Временната експозиция е почит към българското цирково изкуство и многобройните артисти и артистични фамилии, професионално посветили се на него.

(Не)Форматът: Свободна литературна сцена
13 септември, Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста

(Не)Форматът: Свободна литературна сцена

След кратка лятна почивка събитието, което дава сцена на авторски поетични и прозаични произведения, е отново тук. Сподели образи и идеи, като е препоръчително да се подготвиш с до 3 стихотворения или 1 прозаичен текст, които да представиш за 7 минути. Свободната литературна сцена се провежда веднъж месечно и допуска освен автори, и слушатели.

КвАРТал Фестивал ’23: Силата на хората
15-17 септември, Kvartal

КвАРТал Фестивал '23: Силата на хората

Карето, известно като стария еврейски квартал или стара София, заключено между булевардите „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница“ и „Васил Левски“, се готви за новото издание на КвАРТал Фестивал ’23. Тридневното събитие ще има шест подтеми – архитектурно наследство, зелен квартал, общности, достъпност, пешеходни зони и градски инициативи, „избери българското“ – търговци и производители. Очакват те много пешеходни зони, музика, работилници, изложби.

25 години „Уикеда“
16 септември, Маймунарника

25 години "Уикеда"

В събота София ще пее хитовете на „Уикеда“. Празничният концерт за 25 години на групата ще включва „А ние с Боби двамата пием кафе“, „Мари-анна“, „Иване защо го напрви“, „Ернесто Чегевара“, както и песни от предстоящия нов албум – „Лоша жена“, „Без теб“, „Пак на път“, „Излизам“, „Лека полека“. Шоуто обещава повече от 3 часа – вихрен коктейл от пънк, ска, рокабили-суинг и опияняващи импровизации, запазена марка на „Уикеда“.

Dog Fest 6
17 септември, Кучешкия Парк

Следващото издание на любимото ни събитие вече тича към Южен парк 2! Няма да искаш да бъдеш другаде на 17 септември, затова навреме те предупреждаваме да освободиш следобеда си и да дойдеш да празнуваме заедно любовта към усмихнатите ни опашатковци.

Ще стане ли София световна столица на книгата на ЮНЕСКО?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *