Делят ни само няколко стени, а сме толкова контрастни

Зад оградата на стария квартал ще видиш разни небивалици, ще чуеш много истории

0 коментара Сподели:

През септември градът сякаш се съживява от дълъг летен сън и всичко в малките улички на столицата оживява. Вече ти разказахме за любимия ни квАРТал в центъра на София, знаеш и какво те очаква там в средата на месеца, но сега ще ти разкажем какво най-много ни вдъхновява между стените там.

Чудатости дебнат зад всеки ъгъл, хора със странни шапки, вместо котараци – голдън ретрийвъри с подноси, а в обедното меню има само един специалитет „Специално за теб бургери с топъл чай“.

Бани, Путин, риба, лимонада, калашник… точно на тези странности на едно място се кефим най-много. С помощта на партньорите от комуникационната агенция Нитрам странностите в квартала изплуват на върха чрез ключови думи, вдъхновени от реални места в любимия ни квАРТал"

Ще разбереш, че всяко нестандартно явление, за което ти разказваме, е вдъхновено от някое чудно местенце в квартала. Знаеш за киното наоколо, а видя ли къде е градската баня? Архитектурата невинаги трябва да следва логиката на главния проектант, важни са и потребностите на съседите.

Освен уличните изложби, поп-ъп галериите, театрални пърформънси и още много приятни културни активности организаторите на уникалния по рода си квАРТал фест приканват да се включиш в почистването на зелените площи, дори и да не си съсед в района.

Помниш ли Путин как през отпуската си ловеше риба? Познай какво е уловил или чуй още някоя градска история, дори да не е за известна личност. Ако си пеша, обърни една малка ракия, пък ако ти се стреля, грабни калашника, който виси на стената в края на бара. Ето на това му се казва изкуство!

Защо не отскочиш в някой двор на съседна къща, може да те посрещне някой знаменит художник, да те почерпи с лимонада, да си покаже счупения контрабас и картините, които пази в мазето. А докато петелът не спира да кукурига в двора зад къщата, хвърли едно око на старата пожарна в края на улицата, за малко вдъхновение. Не се притеснявай – и да си скъсаш обувките от ходене, обущарят е там. Хайде на Тезгяха!

Не, не полудяваш, просто си в най-якия квАРТал.

Ето и цялата програма на фестивала.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *