В София през уикенда: 16 – 17 септември

Ближи си сладоледа и се забавлявай, има къде и има защо

0 коментара Сподели:

Този уикенд много хубави неща се случват квАРТала, защото е станал по-голям, по-вълнуващ, по-смислен. Гравитирай около Дом на киното и няма да ти е лошо. В София можеш още – да си освежиш гардероба, да видиш дали шевиците имат място в него и да хапнеш нещо веганско и за добра кауза.

КВАРТАЛ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ОКОЛО ДОМ НА КИНОТО

Да обхванеш всички случки на тазгодишния КвАРТал е почти невъзможно. Ето защо можеш да подходиш по два начина – да заровиш нос и да "изучиш" подробно програмата му или пък просто да се пуснеш из тази особено романтична и все по-вълнуваща част от София и да видиш какво ще ти предложи съдбата. За да сме сигурни обаче, че няма да ти убегне нещо важно, съветваме те да се отбиеш в зелената къща на СОХО, където ще има от концерти до мултикултурен маркет с всевъзможни вкусотии; да видиш какво се случва в концептуалнтото студио ТЕЗГЯХ; не изпускай и пърформънса на Войн де Войн на покрива на Шоколадовата фабрика; хапни арменски брънч в ДаДа; разбери какво е китайска калиграфия в Chaya Tea Room; виж изложбата на PXRN – Post Fuck Up, или пък поп арт кориците на романа “У-хромозома“ от Ралица Стоянова; яж попсикъли с кауза от Power Pops, играй настолни игри, гледай стенд ъп комеди… КвАРТал е голям и приятни събития дебнат отвсякъде.

РАЗПРОДАЖБА НА SHEVITZA
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, GALLERY 2.0,

Ако копринените шалове, вдъхновени от старите български шевици, докосват естета в теб, сега е добър момент да се сдобиеш с поне един от тях. Вече четири години Гергана и Петър от Shevitza посещават етнографски музеи, изучават антикварни книги, откриват отличителни автентични шевици от всички краища на България: от Самоков до Варна и от Видин до Бургас, за да може после да преобразят мотивите и да ги превърнат в шалове за носене в ежедневието. На разпродажбата ще има модели с отстъпки, както и такива с малки фабрични, които обаче едва ли ще ти попречат да ги грабнеш.

ПАЕЛЯ В НЕДЕЛЯ
НЕДЕЛЯ, АНАСОН, 13.00 – 20.00 ЧАСА

Освен че "паеля в неделя" си звучи като поезия, се и усеща като вкусова такава. Това пиршество на сетивата, което само испанците могат да измислят, заслужава свое събитие, че и свой ден. В Анасон всяка неделя ще пълнят тавите, а изборът ти ще е между морска и месна. Звучи като нещо, което ще се превърне в традиция.

ХАРТИЕНО ЯТО
НЕДЕЛЯ, PHOTOSYNTHESIS, 11.00 – 21.00 ЧАСА

Благотворителният базар във Photosynthesis, който събира все любими брандове като ТОЧКА СПОТ и PRINT NEST, събира средства, за да продължи рехабилитацията на Юлика (историята й можеш да чуеш на място). Там ще е и най-вкусният веган блог Fork Fork Fork, от който всичко можеш да очакваш, но едно е сигурно – ще си оближеш пръстите. Power Pops и те ще са в градината, за да ти е сладко и студено. Ще има и бира, и музика, така че забавата не ти мърда.

CHARGE UP YOUR WORDROBE
НЕДЕЛЯ, УЛ. МАРИН ДРИНОВ 11, 11.00 ДО 17.00 ЧАСА

Пет симпатични жени спретват базар, на който да запълниш празнината на есенния гардероб. Знаем, че не ти се прибират летните рокли, знаем, че мръзнеш вечер без връхна дреха, само и само да не признаеш, че лятото си отива, но е време да приемеш реалността – разликата от банския избледнява, а онзи тренч, за който се гласиш открай време, няма да те намери сам. Тръгвай на лов за есенни съкровища, нови и от чуждите гардероби – все е добре.

Тук ще намериш още градски събития, защото през септември София започва нов живот.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *