Jameson представя: 5 филма, но не за любов, а за приятелство

Какво научаваме от киното за истинското приятелство

0 коментара Сподели:

Твърди се, че всеки има по три живота: публичен, частен и таен. Можеш да се похвалиш с истинско приятелство в живота си, когато един човек е в течение на това, какво се случва на всеки един от горните фронтове. Подбрали сме няколко филма да ти служат за "визуален" наръчник.

ПЕРФЕКТНИТЕ НЕПОЗНАТИ
PERFETTI SCONOSCIUTI (2016)

Седем приятели се събират за вечеря. Звучи безобидно, докато психоложката сред тях не предлага всяко получено съобщение по време на вечерята да се чете на глас. Колко би треперил в подобна ситуация и какви тайни ще изскочат от съвременните черни кутии – телефоните. Вечеря, не, ами влакче на ужасите.

ЛУДЕТИНИ
LA PAZZA GIOIA (2016)

Все съм мислила, че кучето е най-добрият приятел, но този филм доказва, че е лудият човек. Беатрис и Донатела се намират в психиатрия, от която бягат заедно, за да намерят щастие (плюс едно дете и един бивш любовник) в света на нормалните. Сълзи, смях, че и счупени бутилки – ей това е приятелство!
 

ЛЕОН: ПРОФЕСИОНАЛИСЪТ
LEON: THE PROFESSIONAL (1994)

Обикновено не учим децата да се сприятеляват с професионални убийци, но всяко правило си има изключение. Приятелството (почти като отношения между баща и дъщеря) на Матилда и Леон прави точно това, което е нужно – помага и на двамата да преодолеят травма и тежък момент, както и вади най-доброто от всеки.

АНАНАС ЕКСПРЕС
PINEAPPLE EXPRESS (2006)

Друго си е, когато човек развие приятелски взаимоотношения със своя дилър. Seth Rogen и James Franco не изглеждат като перфектния броманс, но пък понякога се напушваш, ставаш свидетел на убийство, забравяш фас на местопрестъплението, много го закъсваш и ти трябва "помощ от приятел". Едни все нормални неща…
 

ОСТАНИ ДО МЕН
STAND BY ME (1986)

Филм за четирима приятели, по история на Стивън Кинг, в която няма нищо ужасяващо. Четири напълно различни хлапета, които заедно правят "волтрон", се впускат в бягство, за да обсъдят "кой какъв иска да стане, като порасне", и да си разменят поп културни референции. Истинско удоволствие за гледане.

Гледаме още пет, в които морето е главен герой.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *