Ресторантите и баровете по Северното Черноморие, в които пускаме котва

Жадни за розови коктейли и преяли със спагети Фрути ди Маре, показваме ти любимите ни северни отбивки до плажа

0 коментара Сподели:
Radjana Beach

Ах, морето!

Наша вечна и бленувана дестинация, оазисът на сивите ни дни и най-желаният ни пристан, когато искаме истинска наслада за душата и тялото. Точно защото толкова обичаме морето, абсолютно вярваме, че когато сме там, трябва да отседнем в най-красивите му хотели, да танцуваме в най-добрите му клубове, да опитваме фамозни коктейли в най-впечатляващите му барове и да ядем наистина страхотна храна в най-концептуалните му ресторанти.

Събираме перлите по Северното Черноморие, които обещават запомнящо се прекарване

и с големи букви ти казваме: „Не е измислица морето и щастието съществува!“. Следвай ни…

BRISA – BBQ del Mar

С вдъхновение, идващо от испанската кулинария, ресторант Brisa BBQ del Mar предлага изкусителните си ястия в обстановка на забележителен интериор и нежен морски полъх. Всяко от ястията тук е приготвено с локални свежи продукти, с прясно уловени от близките даляни морски дарове и с подбрани меса, идващи директно от горещата Испания. Впечатляващата селекция от вино по нищо не отстъпва на кулинарните шедьоври, на морския бриз и на забележителната атмосфера.

Св. св. Константин и Елена
088 990 0100

Burrata Italiana

Италианското бижу на Морската гара те очаква с кулинарни изкушения, вдъхновени от вечни класики и обновен интериор, в който да почувстваш соления дух на Варна. Морската храна е незаменим компонент от кухнята им и по тази причина ще откриеш много ястия с невероятен вкус, които ще те пренесат право на бреговете на Италия. Не пропускай да опиташ и автентичната им италианска пица, за да се увериш, че наградата им за Best Pizza Place в Go Food&Drinks Awards е напълно заслужена.

Варна, Морска гара
0700 20 888

Олеа

Едно от най-магичните кътчета на север е тази очарователна отбивка, напомняща на Тоскана с интериора, атмосферата и високата кулинарна стойност, която носи. Тук ще опиташ средиземноморска и европейска кухня, както и съвършени ястия, приготвени в затворено барбекю-фурна. Уютният ресторант предлага и разнообразни свежи салати, чийто истински вкус се дължи на това, че са от собствена градина. Когато посетиш „Олеа“, не пропускай и морската гледка от лавандуловата стая на втория етаж, за която бленуваме целогодишно!

Варна, ул. „Акчелар“ 22
0886 647 400

Radjana Beach

Това живописно кътче се помещава на брега на Св. св. Константин и Елена, за да го облагороди с бохемския дух, който носи в горещото си сърце. Погрижили са се в менюто да включат правилните компоненти, с които да поглезят сетивата. Очакват те подбрани свежи салати и леки ястия, както и завидно количество от коктейли и разнообразни питиета. И това не е всичко – зад пулта често се качват разнообразни артисти, които да изпълнят пространството с ритъм, звук и добро настроение.

Св. св. Константин и Елена
088 840 9000

See me beach

Има ли нещо по-хубаво от добър ресторант на плажа? От усещането да хапваш съвършени ястия на фона на сините вълни и морския бриз? Представяме ти една от отбивките на север, която задължително да посетиш. See me beach се намира на централния плаж в Шкорпиловци и предлага изпипаните си в детайл ястия, леденостудени разнообразни коктейли и прекрасна обстановка, в която да забравиш всички ежедневни грижи. See you there!

Шкорпиловци, Централен плаж
088 872 2770

Small City Cafe

Северният морски бриз ни отведе право в прохладната градина на Small City Cafe, където освежаващите коктейли са част от летните страсти, за които копнеем целогодишно. Това очарователно местенце ни привлече с ароматното си кафе, апетитната храна и приятната атмосфера. В Small City Cafe ще откриеш всичко необходимо, за да си прекараш добре! Очакват те невероятни брънч предложения, обедно меню, както и DJ партита, които да поддържат лятното ти темпо и добро настроение.

Св. св. Константин и Елена, х-л ‚‚Приморски“
0876 660 960

Topola Skies

В сърцето на Северното Черноморие, между Каварна и Балчик, Topola Skies Resort & Aquapark е пресечна точка на приключения, релакс и невероятна природа. В комплекса те очакват над 400 удобни и практични стаи и апартаменти с модерен дизайн, както и Аквапарк, екшън парк и единственото по рода си съоръжение по нашето Черноморие – Topola Skies Zip Line. Басейните са общо четири, очакват те и водни барове, в които да презаредиш, а за най-малките – много забавления, занимания и игри.

Каварна, Топола Скайс
052 870 023

Делфинариум Варна

Делфинариум Варна

Единственото по рода си атракционно съоръжение води началото си от далечната 1984 г., като до днешна дата е не само един от символите на Варна, но и на туристическите атракции в България. Делфинариум Варна се намира в Морската градина и предлага вълнуващо шоу и плуване с делфините – Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Тук имаш възможността и за подводно наблюдение от кафе-сладкарницата, откъдето да разгледаш всеки от удивителните бозайници само от педя разстояние.

Варна, Приморски парк
052 302 199

Неделна киновечер: 5 филма за любовта към морето и сърфа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *