Неделна киновечер: 5 филма за любовта към морето и сърфа

0 коментара Сподели:
blue crush

Докато звездите осветяват нощното небе и светът навън изчезва, ние ти предлагаме селекция от завладяващи филми, в които главна роля играят морските вълни. Пренасяме се заедно на целунати от слънцето брегове и оставяме прегръдката на океана да се превърне във фон за епични истории за приключения и романтика. Събираме любимите си хора, намаляме светлините и се приготвяме за една очарователна филмова вечер, в която ще се потопим в света на сърф културата и героите, носещи се като морска пяна по вълните.

А в сряда ти предлагаме още една алтернатива за вдъхновение – ела на After Work!

Басейн, гледка отвисоко, залязващо слънце и наслада. Както всеки месец, през юли искаме да превърнем съкровените ти блянове в реалност и прочитайки аписаните в пясъка мечти, се пренасяме в Калифорния. Залезът на булеварда на мечтите в София ще оцвети последната сряда на месеца, за да изпратим любимия юли както заслужава.

Ярки цветове посрещат на партито, докато сряда бавно се търкулва в леглото на вечерта. Чакаме те на After Work Social Club в Kitchen 59 на 26 юли в 18:30, където безвремието ни завладява също толкова омайно, колкото и на морето.

А сега потегляме на околосветско пътешествие, идвай с нас!

„Blue Crush“ (2002)

Действието се развива на хипнотизиращия фон на северния бряг на Хаваите. „Blue Crush“ проследява историята на Ан Мари, талантлива сърфистка, решена да завладее легендарната сърф дестинация Pipeline. Подхранван от духа на издръжливостта и женското овластяване, този стоплящ сърцето филм улавя същността на сърф културата, като същевременно празнува красотата на смелостта и приятелството.

„The Endless Summer“(1966)

Връщаме се назад във времето с емблематичния документален филм „The Endless Summer“. Проследяваме историята на сърфистите Майк Хинсън и Робърт Огъст, докато се впускат в епично пътешествие, за да намерят перфектната вълна. Този класически филм, изпълнен с вдъхновяваща кинематография и страхотен саундтрак от 60-те години на миналия век, показва привлекателността на сърфирането по екзотични места из целия свят.

„Point Break“ (1991)

„Point Break“ се е превърнал в култова класика. Киану Рийвс и Патрик Суейзи ни отвеждат на вълнуващо пътуване, Агентът на ФБР Джони Юта прониква тайно в група сърфисти, обиращи банки, водени от енигматичния Бодхи. Сърф сцената в Южна Калифорния само вдига адреналина, а филмът е перфектна симбиоза между темите за приятелството, стремежите и конфликтите, подплътен с точното количество екшън.

„Chasing Mavericks“ (2012)

„Chasing Mavericks“ пренася истинската история на легендарния сърфист Джей Мориарити на екран. Този вдъхновяващ филм ни отвежда на разтуптяващо сърцето пътешествие. Учим се на решителност и постоянство, докато Джей тръгва да покорява чудовищните вълни в Маверикс в Северна Калифорния.

„Soul Surfer“ (2011)

Базиран на забележителната истинска история на Бетани Хамилтън, „Soul Surfer“ описва вдъхновяващото пътешествие на млада сърфистка, която се завръща във вълните, след като трагично нападение на акула я оставя с травма, променяща живота ѝ. Този филм е възхвала на несломимия човешки дух и любовта към сърфа, която не познава граници.

От окъпаните в слънце плажове на Хаваите до изпълнените с адреналин сърф почивки в Калифорния, тези филми не само улавят същността на сърф културата, но и предизвикват вдъхновяващата красота на океана.

Така че, позволи на магията на сребърния екран да те отведе до мечтани сърф дестинации и се впусни в епични приключения с най-смелите ездачи на вълни в света. А ние ще те очакваме на 26 юли в Kitchen 59.

За още от същото:  Най-романтичните дестинации за сърф в света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *