Душата на Пловдив – градска, културна, есенна

Шесто издание на „Капана Фест” в последния уикенд на септември

0 коментара Сподели:

Пловдив отдавна надмина себе си и продължава да го прави. Колкото и пъти да отидем там, все сме приятно изненадани и се надяваме отново се върнем. Ето и един хубав повод да го направим – шестото издание на „Капана Фест“ по пловдивските улици през септември. Три дни – между 29 септември и 1 октомври, в които автентичният квартал на Града под тепетата ще се оживи от култура, изкуство и забавления.

Само за няколко години „Капана Фест“ е едно от онези събития, които с трепет очакваме в София, в Пловдив, в Русе, Плевен, Сливен, цяла България и чужбина. Този своеобразен „карнавал на уличното творчество“ носи своя несравнима атмосфера и с лекота привлича над 50 000 посетители всяка година. Павираните улици на квартала се превръщат в независима територия за култура и изкуство и успяват да потопят гостите си в необикновения лабиринт от удоволствия и атракции.

Есенното издание ще представи богата програма в разнообразни тематични звена – музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийския и търговския дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и специалната промо зона. Няма как да го пропуснем!

Музикалните сцени пък ще се погрижат да изпълнят сърцето на Пловдив с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти и специален гост от Лос Анжделис,  който пристига в Капана с подкрепата на фондация „Америка за България“, ще придадат на фестивала неповторим музикален облик. 

Ключов акцент в музикалната програма е концерт в чест на покойния Chester Bennington. „Капана Фест“  ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта.

Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park. И ако с това все още не сме успели да те спечелим, почакай да чуеш за градското рали и ретро колите.

Завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб "РЕТРО" гр. Пловдив ще отпразнува своята 25-а годишнина, е друг вълнуващ елемент от магията на “Капана Фест”. Събитието с удивителен стил и атмосфера ще представи класически автомобили от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те. Освен на атрактивното изложение гостите ще се насладят и на и градско рали. Определено има по нещо за всеки. Фестивалът ще разгърне още и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър.

И не забравяйте да си отбележите последния уикенд на месеца за вълшебни есенни моменти в Пловдив.

А кое е партито, за което всички говорят, виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *