Анасоновите напитки, с които лятото ухае на щастие

Пускаме ледчета в изпотените чаши на законодателите на топлия сезон

0 коментара Сподели:
greek tavern

Турската раки, наследница на популярния в средния изток арак, родената на остров хиос мастика, облечената с български привкус анасонлийка, емблемите на гърция – узо и ципуро, или любимите ни самбука, чинчон, абсент и пастис.

Всички тези красиви, най-често средиземноморски герои обичаме в силно изстуден вариант,

в комбинация с лед или малко вода и на фона на приказен летен залез. Анасоновите напитки са страст, особена магия и абсолютен законодател на топлия сезон. Ето защо на следващите редове ти показваме нашата категория анасонови шедьоври и ти обещаваме лятото да е като никое друго. Разглеждай с наслада и си избирай смело – само теб чакат!

Berger

Омайният вкус се разлива върху небцето, благодарение на опит, трупан още от 1830 година. Всеки би се гордял с подобна традиция и французите от Марсилия не остават по назад, а освен Berger Blanc създават и Pastis Berger. Наред с наследството на създателя Шарл Берже, в тези бутилки е събрана и най-добрата селекция средиземноморски анасон. Женското биле пък придава нежния цвят и вкус на пастиса.


*открий в специализираната мрежа

Efe Gold

Чудесна за комбинация със салати, риба и морски дарове, тази раки е дестилирана само от най-добрите гроздови зърна на Анадола. Efe Gold отлежава минимум 30 дни, а вкусът се оформя в медните казани, заедно с анасоновите семена. Вкусът от Измир се отличава с мекота и чистота, перфектно подхождаща на летните вечери. Консумираме с лед и/или вода в чашата.

Ouzo 12

Духът на Гърция е затворен в бутилката още през 1880 г. в Константинопол. Оригиналната рецепта на Ouzo 12 е тук и днес, за да повтаря същия вкус, събирал с десетилетия семейства и приятели около масата. И това лято наливаме традицията в чаша и вдигаме наздравица за любимите моменти от живота и онези мигове, които ни даряват правото да му се наслаждаваме.

Тук те очакват ресторантите с морска храна в София, където да откриеш ястията, с които да комбинираш любимата си анасонова напитка

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *