Кои са филмите, с които се губим в джунглата

8 ленти, които ни носят тропическо настроение

0 коментара Сподели:

Добре знаем, че са абсолютно нереалистични и облечени във всички холивудски клишета. И все пак. Гледаме ги и признаваме, че ни залепят за екрана до последния миг, в който поемаме дъх на облекчение.

Съкровището е открито, всички герои са спасени, а баналният хепиенд някак успява да сложи усмивка на лицето ни. 

Лятно ни е. Пясъкът и палмите викат името ни. Ако и ти като нас търсиш джунглата в града, идваме с добри новини. Следващото издание на After Work Social Club е с тема Jungle In The City. Това ще рече, че заедно ще се изгубим в дебрите на града, докато се забавляваме с приятни напитки и компания. Чакаме те на 5 юли от 6:30 в Tobacco Garden Bar, а дотогава се пренасяме мислено на красивите (и понякога опасни) тропически плажове с тази селекция филми. 

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Няма как да не започнем с класиката. Филмите за Индиана Джоунс отключиха любовта ни към приключенското кино и сме готови да ги гледаме, докато Харисън Форд е готов да играе в тях. Тук ти предлагаме четвърта част от поредицата, с която се пренасяме в Амазонската джунгла, а останалото е типичният за Индиана Джоунс екшън.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Отново се спираме на класически франчайз, но избираме един от по-новите филми. Jurassic World: Fallen Kingdom излиза през 2018, а в главните роли влизат Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Сюжетът може да бъде обобщен така:

изригващ вулкан и динозаври, които трябва да бъдат спасени, рецепта за приключение. 

The Lost City of Z

Обичаме, когато към фикцията се добавя доза истинност. Такъв е случаят и с The Lost City of Z. Филмът е приключенски, но има и биографични елементи, които го правят още по-пленяващ. Разказва ни за изследователя Пърси Фосет, който изчезва през 20-те години на XIX век, търсейки мистериозен град в Амазония. 

The Jungle Book

Всички познаваме до болка историята на Маугли. Той е сираче, което живее в джунглата, а на пръв поглед страшните и диви животни стават всъщност негови приятели и водачи през житейските приключения. 

King Kong

Говорейки за животни, не можем да пропуснем сигурно най-известната маймуна в Холивуд, а именно Кинг Конг. Тук ти предлагаме римейка от 2005 с повече екшън и CGI, но филмите за гигантската горила, открита в джунглата, са повече от един.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Не можем да минем без комедия, а

когато Кевин Харт и Дуейн Джонсън си партнират, смехът през сълзи е гарантиран.

Четирима приятели са погълнати във видеоигра, която ги праща на приключение в джунглата, а единственият начин да се върнат е, като спечелят. 

Uncharted

Том Холанд участва. Ние гледаме. Партнират му Марк Уолбърг и Антонио Бандерас, а филмът е направен по едноименната видеоигра. Целта им е една – да намерят съкровището, изчезнало от експедицията на Магелан. 

Jungle Cruise 

Лили е лекар, а Франк има лодка. Странна комбинация, която обаче води към едно лудо приключение. Двамата тръгват на мисия в Амазонската джунгла, за да намерят древно дърво, което има силата да лекува всяка болест. 

За всички авантюристи: 5 съвета за първо ходене на палатка

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *