Събития за седмицата: 26 юни – 2 юли

Какво носи със себе си вълнуващият нов месец

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Докато пишем този текст все още звучи Chet Faker в ушите ни! Не искаме да спираме с тези емоции, които минават през тялото ни като електричество. Лятото, все пак, е точно за това. Обръщаме поглед към хилядите предложения в столицата и селектираме за теб събитията, които си заслужава да посетиш.

Daring To Defy The Status Quo
27 юни, Doza Gallery

Статуквото все повече се отклонява от колективната сила и се връща към затворената си и укрепена форма. Това отклонение се стимулира от идеи и убеждения, от които ние желаем да се освободим. С куратор Войн де Войн, тази изложба представя едно „семейство“, в което всички членове обитават Къща, част от родословното ѝ дърво. Творбите насищат пространството и подчертават взаимодействието и взаимозависимостта между обитателите. Къщата символизира обществото и всички негови пресечни точки. Фрагментите в къщата идват от различни източници и представят „несъзнаваното“, потока на миналото, което се слива с нашите вътрешни преживявания и настоящето. Тази Къща и нейната градина са сътворени от млади, базирани в България артисти, които посяват семената на съмнението и ни дават храна за размисъл дали статуквото не е нищо повече от излишна конструкция на обществената норма, изчерпала себе си. 

HELLO SPACE | Bulgaria Calling 3.0
29 юни, Sofia Tech Park

„Hello, Space | Bulgaria Calling“ е събитие, свързано с космоса, което има за цел да разшири мечтите и хоризонтите на младите, да ги накара да погледнат отвъд видимите граници на ежедневието и да ги вдъхнови да мислят за бъдещето. Тази година най-интересните случки ще бъдат на територията на Марс и Луната. Акцентът на сцена Луна ще бъде дългоочакваният разговор с д-р Свати Мохан (американски аерокосмически инженер, ръководител на операциите за насочване и управление на мисията на НАСА Марс 2020), в който 10 ученика ще получат отговор на своите космически въпроси директно от нея. Сцена Марс ще бъде мястото, където ще се проведе виртуална разходка из ЦЕРН, след която ще бъде проведена Q&A сесия между екипа на ЦЕРН, ученици и млади учени.

Sofia Finest 2023
30 юни, Южен парк II 

Sofia Finest 2023

Ако ти се пие нещо оригинално, в парка зад „Земята и хората“ ще те чакат вълшебни коктейли, които да опиташ под съпровода на музика и артистични изпълнения. Фестивалът те излива в шейкъра на живота и забърква незабравима смесица от приключения, изкуство, радост и най-доброто от коктейлната и градска култура. Sofia Finest 2023 предлага изложба на популярни артисти, театрално шоу, концерти и още активности с вход свободен.

Urban Sunrise: A Loft Story | July Morning
30 юни, лоф.ть

На 30-ти срещу 1-ви за тези, които не успяват да стигнат до морето, по софийските улици ще може да се празнува така чаканият джулай. лоф.ть ни канят на едно събитие, с което да приветстваме лятното слънце под ритмите на завладяваща електронна музика, за която ще се погрижат момчетата от BLVKCAT: Alex Sawyer, Martin Dimov и Denis Aleksandrov a.k.a Screwss. Към тях се присъединява и един гост с много талант и голяма лъчезарна усмивка: Madness.

Новите дрехи на Guide-a: дълго чаканият нов дизайн

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *