Editors’ Choice: с нов облик за лятото

0 коментара Сподели:

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия.

Знаеш, че тази рубрика можеш да намериш прегледно подредена и в броя. А той този месец изглежда различно!

Покрай това и новият Editors’ Choice ти предлага повече вдъхновяващи неща, в които да се изгубиш. Настройваме се на честотите на лятото и ти представяме девет от най-ярките неща, които ни направиха впечатление през последния месец. Някои можеш да видиш, други да чуеш, трети – да усетиш с всичките си сетива.

Надникни в това, което ние намираме за ценно.

Веселин Цаков

Пловдив се влива и в тази рубрика с артист, когото открихме наскоро. Илюстрациите на Веселин Цаков са с разпознаваем стил и освен с принтове, можеш да се сдобиеш с тениски, които предлага под името @harm_streetwear. Ясно се вижда, че уличното изкуство силно влияе на творбите му, но комбинира още абстрактни техники, модерни влияния и вдъхновение от комикси.

„Нашата история започва“

Геният на Тобаяс Улф прави картография на банално човешкото по великолепен начин в този сборник. Мръсният реалист по изключително интелигентен начин описва крехкостта и неадекватността, а понякога и абсурдността, на човешкото съществуване. Сборникът събира истории от три десетилетия, неиздавани досега на български.

Foureyes Furniture

Ако си търсиш нова мания, видеата в YouTube канала на Крис ще ти осигурят часове забавление. А кой знае – могат и да те накарат да откриеш креативния си потенциал. Ако решиш да се захванеш с някой от проектите им – не си оставен на произвола на съдбата. Има курсове, планове и темплейти, за да направят работата ти песен. 

Succession

Четвърти сезон на сериалът, от който не можеш да отлепиш поглед, е тук. Тъмната комедия проследява историята на фамилията Рой. Те са на върха на медийната индустрия, но нещата се променят рязко, когато бащата се оттегля. Борбата за контрол показва липсата на морал, а да вземеш това, което ти се полага, е закон.

Dronamics

Dronamics Black Swan_3

Първият полет на основаната от българи Dronamics, компания за доставки на товари по въздух, е успешен! Това е страхотна новина както за развитието на технологиите у нас, така и за възможностите, които аеро куриерите могат да предложат.

Standing Next To Me

През последния месец според Spotify това е най-въртяната песен в профила ми. И не, не е нова, но преоткриването на старата любов понякога е също толкова вълнуващо, колкото новия флирт. По-непознатата група на Алекс Търнър от Arctic Monkeys – The Last Shadow Puppets, е симфония от емоции и музикално майсторство. Перфектна е за танци под летния дъжд.

Olympus MJU-II

И като заговорихме за добре забравеното старо, ретро визията скоро няма да излезе от тренда. Ако и ти искаш да снимаш кадри, сякаш извадени от старата кутия на родителите си, професионалистите съветват – това е апаратчето за най-добри резултати.

Карикатурата

Георги Чаушов е емблематичен за времето си илюстратор, а тази илюстрация от 1976 днес е по-релевантна от всякога. Всеки се бори с вълните в дните си, важното е какво правим, за да ги успокоим.

Bar Marsella, Barcelona

За грандиозна поанта ти представяме нещо, до което можеш да се докоснеш малко по-трудно, но би си заслужавало всяко усилие. Bar Marsella е като капсула на времето. Мястото отваря през 1820, а на столовете му са сядали личности като Пикасо, Хемингуей и Гауди. Районът не се е променил много от 19 век насам, дори работещите момичета отпред продължават да се облягат на фасадата му. Домашният абсент продължава да привлича местни бохеми и любопитни туристи.

Още интересни факти:

> Уди Алън снима сцена от Vicky, Cristina Barcelona в него
> Не се пее или танцува вътре, никога
> Чаша абсент и вода ще ти струват около 5 евро

10 забранени книги, превърнали се в страхотни филми

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.



Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *