Explore Bulgaria: София, каквато не сме я виждали

Българската поредица на National Geographic EXPLORE BULGARIA на обиколка в София следващата сряда

0 коментара Сподели:

„И тъмна, и прашна, и мръсна, и страшна, тогава защо ли без тебе не мога – ти, София, моя любов и тревога…“, се пее в една песен за любимата ни столица. Освен на столичани и туристи София е спечелила сърцето и на екипа на National Geographic България и за четвърта поредна година те ще отведат зрителите по-далеч, отвъд познатото с поредицата Explore Bulgaria, този път изцяло посветена на София. Премиерата на новия, четвърти сезон е в сряда, 11 октомври, от 21:30 часа.

Новият сезон е фокусиран върху различни от познатите досега теми, развива се в нов формат и е заснет единствено в София.

Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата. Къде ли е отвел екипа на  National Geographic прекрасният ни град?

Софийската експедиция води журналистът Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите ни разкриват Женския пазар,  Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин. Драго се среща с експерти и местни, които споделят малко познати истории и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. По време на софийската експедиция Драго е поставен пред изпитания – от екипа и от хората, с които се среща, и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

На предпремиерната прожекция само за медиите своите лични впечатления и очаквания споделиха още Драго Симеонов, режисьорите на продукцията – Борис Мисирков и Георги Богданов, и драматургът Георги Тенев, сценарист на Explore Bulgaria – София.

Нека не забравяме, че когато променим вътрешния си поглед, се променя и светът навън. Какво ли ново ще открием за познатите ни улички, пазари и площади в София, когато ги погледнем през чужди очи? В приятно напрежение очакваме четвъртия сезон на Explore Bulgaria.

Виж какво още те очаква по телевизията през октомври.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *