Ал Пачино между кариерата и бебетата

Когато живееш, каквото играеш

0 коментара Сподели:
Ал Пачино

Dave J Hogan/Getty Images

Помним тегавите образи на Ал Пачино в Scarface, The Godfather, Scent of a Woman, Heat, но и него го размекват децата.

Светът говори, че Ал Пачино чака дете №4. Половинката му Нур Алфалах е само на 29. И не, не сме консервативни, само кратките сметки показват, че четвъртото му дете ще стане пълнолетно, когато актьорът стигне 101 години.

И докато сме в темата, хвърляме бомбата,

че Пачино не е единствената знаменитост, която ще има деца по-късно в живота си. Робърт де Ниро също разкри, че е посрещнал на бял свят седмото си дете.

Разбира се, радваме се за Пачино, но нека разгледаме и неговото филмовo наследство.

Al Pacino

Ал(фредо) Пачино е гениалният актьор, чието лице познаваме от легендарните десетилетия на миналия век. Годините, които белязаха филмовото изкуство, съвпаднаха с активната кариера на Пачино. Преди животът му да премине пред камерата, той преживява почти всички сцени, които по-късно играе. Идва от италиано-американско семейство с особени взаимоотношения, сблъсква се с бедността и я превръща в ярост.

Всичко това преди да срещне Негово Величество Киното.

Показваме ти екранизациите му в класиките, поставили лошите герои на пиедестал:

Scarface

Гангстерският филм от 1983 гoдина се гледа именно заради въздействащото превъплъщение на Ал Пачино. Той играе ролята на Тони Монтана, пънкар от Куба, който вижда върха като комбинация от секс, пари и кокаин. „Белязаният“ е една от онези класики, които са готови да вземат

проблематичен, зъл образ и да му позволят да бъде човек.

The Godfather

Когато говорим за времена, в които мафиотите от престъпните династии са еталон за поведение, се сещаме за „Кръстникът“. Гангстерите от италиано-американските семейства са непринудени расисти и антисемити, а романтиката за тях минава от обожание на жената през сексуално насилие. Първата част от трилогията за рода, отговарящ досущ на описанието, разказва за фамилията на Вито Корлеоне (Марлон Брандо). Донът стои най-отгоре в пирамидата, 

но и най-стабилните династии си имат по един любим син.

Внимание, влиза Майкъл (Ал Пачино) – най-подходящият да продължи семейния бизнес.

Scent of a Woman

В “Усещане за жена” Ал Пачино приема образа на Слейд – полковник, ветеран от войната. Страданието му върви с алкохола и самотата, а грубостта му се оправдава със слепота.

Филмът показва, че човек търпи промяна от най-неочакваните места.

Слейд омеква, след запознанство с неговата пълна противоположност – Чарли. И въпреки че двамата са Ин и Ян, успяват да вземат най-доброто един от друг.

Heat

Ако полицията те преследва, не бягай, най-вероятно иска да те покани на по кафе. Детектив Хана (Ал Пачино) хваща професионалния крадец Макколи (Робърт де Ниро), но решава първо да го опознае.

Оказва се, че двамата ужасно си приличат – алфи, пристрастени към работата си.

Обикалят в кръг – единият преследва другия и обратното. Всъщност гоненeто е напразно, те просто имат нужда един от друг.

Ех, 10-те най-добри филма с Джулия Робъртс.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *