„Нощните рицари“ на Яна Борисова – в името на нейно величество любовта

Те са пазители на нощта. Това са гласове, които разцепват мрака и говорят за любов, а ние ти разказваме кога и къде да ги чуеш

0 коментара Сподели:

Лятото определено трябва да посветим на събития, които карат сетивата ни да празнуват.

Лятото е създадено за пълна душевна наслада. Лятото е за музика, театър и текстове, които вълнуват. Красивата тенденция изкуството, качествената драматургия и наистина смислените послания и текстове да напуснат своето впечатляващо убежище на театралната сцена и да влязат в клубовете, фестивалите и пърформансите, покорявайки бавно, но сигурно всички артерии и горещи точки на града, е наистина страхотна. Изкуството Е изкуство, независимо на каква сцена се случва, и както казва невероятната Яна Борисова: „Има ли актьори, публика и завеса – това вече е представление!“. Ето защо с радост ти съобщаваме за изключителен музикално-театрален спектакъл, на който можеш да се насладиш на 5 юни в любимия ни Sofia Live Club. „Нощните Рицари“ по драматургичните текстове на Яна Борисова е събитие, което ще те срещне с красивите текстове на Яна – един от най-известните и успешните ни драматурзи, както и носител на тазгодишната награда „Аскеер“ за съвременна българска драматургия за пиесата „Място, наречено другаде“ и режисурата на неподражаемия Димитър Коцев – Шошо.

Композитор на това литературно-музикално преживяване е Милен Кукошаров, а сценографията дължим на Елис Вели. На сцената пък ще чуеш изпълненията на едни наистина отдадени рицари на словото в лицето на Александър Сано, Христо Петков, Филип Буков, Петър Антонов, Владислав Стоименов, Петър Петров, Кирил Недков, Георги Богданов, Спартак Пантелеев, Кристиян Николов и Александър Евгениев. Акомпаниментът към техните представяния е на Милен Кукошаров – пиано и Борис Таслев – контрабас,

а останалото се случва в онова фино пространство, което ние наричаме изкуство – между диханието на артиста и сетивността на публиката.

В „Нощните рицари“ нейно величество любовта е представена „гола, нахална и млада“, както се пееше в една песен. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки се говори на сцената за любовта, а тя сменя дрехите си неусетно пред очите ни. Един път е онази, за която всички жадуваме, друг път е комично-трагична, трети път е красива като в приказка, а накрая любовта се жени, показвайки ни всички детайли на една балканска сватба парекселанс.

Любовта в текстовете на Яна Борисова не е високопарна, идеализирана или приведена в приличен вид за пред другите. Тя е истинска до степен, в която публиката ококорва очи, плясва с ръце и си казва: „Хайде стига, бе!“.

Ако отидеш да гледаш „Нощните рицари“, приготви се за смях, сълзи, искрени усмивки,

много вътрешни въпроси, които ще изскочат от само себе си, и най-вече за страхотна драматургия. Актьорските изпълнения на сцената са пленяващи, а преживяването определяме като глътка въздух за душата. Очакваме те на 5 юни ето тук, а останалото оставяме на истинската звезда в това представление – любовта! Тя си знае работата.

За още от същото – виж Събития за седмицата: 29 май – 4 юни

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв 

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *