Забраненият плод и уискито

Old No. 7 среща ябълковата свежест на лятото

0 коментара Сподели:

Ябълката говори за цялост и любов, нали? В градината на Хесперидите тя носи безсмъртие, а в древноскандинавската митология е причината за вечната младост на боговете. За гърците поднасянето на плода е знак за любовно признание, с препратка към подаване на ръка и сърце.

Плодът обаче се помни силно и със символиката на сладко, но опасно изкушение.

Откриваме я в Едемската градина, пълна с „всяко дърво, което е приятно за гледане и добро за ядене“. Адам опитвал плодовете на всички клони освен тези на забраненото дърво. След появата на Ева изкушението станало непреодолимо.

Ябълката присъства и в митологията, но като знак за конфликт.

Богинята на раздора – Ерида, гневна от липсата на покана за сватбата на Пелей и Тетида, направила ябълка-съблазън. Плодът бил от чисто злато и надписан с KALLISTI (за най-красивата). Ерида подхвърлила ябълката на раздора в сватбената зала, а планът ѝ проработил – Атина, Хера и Афродита започнали да спорят коя превъзхожда останалите по хубост. Иии…

Дзън!

Пренасяме те в наши дни, защото имаме за обявяване ново попълнение в семейството на Jack Daniel’s – Tennessee Apple. Символиката на ябълката откриваме и тук, защото питието изкушава с комбинация между Old No. 7 и свеж ябълков ликьор.

Tennessee Apple е предпочитание за любителите на нестандартните комбинации. Класиката – Old No. 7 изостря сетивата, а в комбинация с ябълковата свежест превръща излизането в изживяване. Напитката оставя интересен послевкус, постигнат с микс от 3 американски сорта ябълки – Макинтош, Ред Делишъс и Грени Смит, добити от Джак Даниелс в Линчбърг, Тенеси.

Ако все още не си „уау“, то си спомни, че

лятото наближава, а леденостудените чаши стават все по-задължителни.

Знаеш, че изкусителните напитки се получават чрез съчетаване на правилните съставки. Заради това приготвянето на коктейли с Tennessee Apple се препоръчва да се комбинира с тоник.

В горещите летни дни пробвай именно Jack Apple Tonic, ще ни благодариш.

  • 50 мл. Jack Daniel’s Tennessee Apple
  • 150 мл. тоник
  • 10 мл. фреш лимон
  • Налей върху лед и гарнирай с лимон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *