5 ембиънт изпълнители, които ще те отведат в други светове

Потопи се в света на фантазията

0 коментара Сподели:

Чувал си тази музика в асансьорите и фоайетата на някои хотели, в спа центровете, във филмите, но може би не си ѝ обърнал внимание. Това е нормално. Ембиънт (или още фонова музика) е жанр, характеризиращ се с атмосферата и природата. В повечето случаи липсва вокал, а музиката звучи ненатрапчиво и създава усещане за покой. Неслучайно се използва за постигане на дълбок релакс. Интересното при този жанр е, че всеки възприема музикалните тонове по различен начин и ги интерпретира през най-фините трептения на душата.

Ако попитаме няколко човека какви усещания и мисли поражда дадена песен у тях, няма да срещнем еднакви отговори. Защо?

Защото ембиънт музиката е ключът към въображението. Затваряш очи и неусетно попадаш на най-различни места. Времето сякаш отсъства и без проблем можеш да се видиш редом до Клеопатра, Юлий Цезар, да се биеш заедно с Наполеон, да танцуваш като гейша или да кръстосваш океаните с Колумб. Необходимо е само да се отпуснеш и щом чуеш музиката, няма да искаш да се откъснеш от света на фантазията. Оставяме 5 предложения за дълго и пълноценно пътуване из селенията.

Jjos

David Arkenstone

Това определено е музика, с която можеш да пътуваш. „Средната земя“ е вдъхновена от книгите на британския фентъзи писател Джон Толкин. Музиката напомня за видеоигра или някой фентъзи филм и те кара да сътворяваш сам един свят, в който всичко е позволено.

Dead Can Dance

Музиката на австралийската група е съставена от вокали, инструментали и композиция и вдъхва живот на всичко мъртво или забравено. Това е музика, която наистина те пренася къде ли не, ако се оставиш да те поведе. Лично на мен ми е фаворит.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *