8 сезонни коктейла, с които да утолиш жаждата

Предложения от столичните бармани

0 коментара Сподели:
Bar

Приготви място в галерията на телефона си, защото тези коктейли заслужават не само снимка, а цяла фотосесия.

Следваме пролетта до едни от най-добрите барове в града, където създаването на напитки е изкуство, овладяно до съвършенство.

Как ти звучи да утолиш жаждата, наслаждавайки се с очите си? Представи си го, защото лятото чука на вратата.

Със смяната на месеците меним и питиетата, весело танцуващи в чашите,

и в този брой ти показваме именно тях – сезонните превъплъщения на коктейлите от любимите ни заведения.

BAR NATIONAL

DR. BERRIES

Bar National

Барът, чиято позиция в сърцето на София е като Триумфалната арка в Париж – оттук са започвали множество градски приключения. Румен Георгиев ни представя своя вариант за водка сауър – инфузия на водка с малини, фреш лимон, захар, домашен сироп от ягоди и белтъчена ягодова сметана. И защото вкусът е достатъчен, визията тук е съвсем семпла, за гарниш има само прясна малина на фона на бяло-розови нюанси.

пл. „България“, НДК
088 201 2039

MEMENTO

LICHEE PUNCH

Всяка от локациите на Memento е идеален all-day спот, в който идваме както за чаша висококачествено ароматно кафе, така и за пивки коктейли и хубава музика. Новата ни сезонна страст е Lichee Punch, чийто вкус е миксиран от водка Eristoff, ликьор Lychee, сироп Falernum, лимон и яйчен белтък. Нежните розови цветове на финала напомнят за мекия полъх на май и всичко хубаво, което тепърва предстои.

ул. „Г. С. Раковски“ 106
088 840 2333

пл. България 1
088 955 5682

бул. Витоша 32
087 903 3763

NEXT PAGE

SUMMER BREEZE

Барът с много лица предразполага с атмосфера, чар и изключителни коктейли. Измежду еклектика и чуждоезикова литература за дизайн, фотография, мода и изкуство ни лъхва ранен летен бриз. Сезонното предложение на Next Page е Summer Breeze с водка, нотки на зелен чай и свеж дъх на краставица. Ухае на топли дни от първата глътка!

ул. „Сердика“ 28
088 961 9953

ROOFTOP KITCHEN59

TIPSY GIPSY

С нетърпение чакахме пролетния повей на вятъра, който да ни отвее по залез право на rooftop-a на Kitchen59. Освен феноменалната гледка над София и хилядите готини спомени от там, имаме и още една леденостудена причина да ги посетим час по-скоро. Иван Дяков ни забърква вълшебните съставки – Skinos, шръб от малини, Martini Fiero и сода, за да сътвори Tipsy Gipsy и да предизвика жаждата ни за нови приключения.

бул. „Цар Борис III“ 59
02 439 9956

THE COCKTAIL BAR

SAVOUR TALE

Нека кристалният характер на ледената чаша не те заблуждава, че този коктейл е нещо по-малко от експлозия от вкусове и аромати. Това решение за вечната градска жажда за добро питие съумява да мине през небцето като вихър и да го покори от раз. Коктейлът градира с вкусове, като минава през Skinos Mastiha Spirit, мезкал, лимон, краставица и селъри и стига чак до пикантните нюанси на Savourtails с маслина и лимон.

ул. „Ангел Кънчев“ 9
088 401 6644

TOBACCO GARDEN

BLUE ANGEL

Пролетно време ценителите на изискания вкус и добрата музика избират аристократичната атмосфера на Tobacco Garden Bar. Представят ни синкавата феерия от вкус Blue Аngel, която е съставена от джин, ликьорно вино Fino Sherry, ликьори Blue Curaçao, Solerno, Maraschino и Cherry Blossom Tonic за завършек. Опитай сладко-горчивата симфония от вкус, чийто характер се носи леко в пространството като люляков аромат.

ул. „Московска“ 6A
088 460 0044

КЕВА

ДЖИН-ДЖЪРЕЛА

Част от естетическото възпитание на всеки градски е да се отбива в КЕВА поне веднъж-дваж седмично, за да поздрави котките, да се порадва на цветята и да изпие по някое питие сам или с приятели.

Етикетът е такъв!

Пролетната им чаша е пълна с Malfy Blood Orange, лимон, червен портокал, джинджифил и просеко. Коктейлът се казва Джин-Джърела и те очаква след работа, през уикенда или при всеки порив за свежо питие.

ул. „Г. С. Раковски“ 114
087 863 3505

СПУТНИК

MELON WITHOUT MELON

Георги Петков ни представя противоречивото питие, на основата на Алтос Плата, бял вермут, сода от краставица и сол по чашата за акцент. Тъй като краставицата и пъпешът са от едно семейство, в комбинация със земните нотки на текилата и сладостта на белия вермут коктейлът има вкус на пъпеш, без да има пъпеш в него. Опитай го при следващото ти посещение в алтернативната вселена от вкусове – Спутник.

бул. „Янко Сакъзов“ 17
088 498 2098

Виж Коктейлът на Диляна Попова: Еspresso del Mar.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *