Новите пролетни менюта на софийските ресторанти

Виж с какво ще те спечелят главните готвачи от софийската гастро сцена

0 коментара Сподели:
сезонни менюта

Няма да те лъжем – темата, в която с пoмощта на главните готвачи представяме новите менюта на сезона, ни е изключително любима.

Пролетното равноденствие сервира в чинията на града свежест и цвят, а ние се разтапяме от вълнение още при мисълта за нежните хапки, които предстои да опитаме.

Какви са тенденциите в кулинарията този май и какво да опиташ следващия път, в който излезеш на гастро обиколка в града – чети в следващите редове.

Говорят главните готвачи!

Crystal Steak Burger
Христо Кузманов

crystal steak burger

За да се разгърне пълният по­тенциал на даден продукт, са нужни уменията на вещите в занаята, които ще го изстре­лят в нови кулинарни висини. Сочните бургери от истин­ско говеждо са една от голе­мите ни слабости, но тук са способни да ни отвеят и със съвършения вкус на морски де­ликатеси. Христо Кузманов ни представя ястието, което води ума право към предстоя­щите топли дни, изпълнени с морски бриз и хладни питиета – Тигрова скарида Гамбас със свеж листен микс и цитрусо­ви филета на барбекю.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Hamachi Ni
Георги Георгиев

hamachi ni

Когато хапваме в Hamachi Ni, винаги се пренасяме в далечните земи, където гледката към Фуджи покорява ума, а обонянието е пленено от аромата на цъфнали вишни. Вятърът тук духа в посока фюжън, а храната представя модерния прочит на традициите, базирана е на японски комбинации от продукти и е презентирана по съвременен европейски начин. Специалното им предложение за темата са бавно готвени ребра от говеждо Wagyu, комбинирани със сезонни зеленчуци, приготвени на пара.

ул. „Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

Italiano Vero
Никола Петров

italiano vero

Очарователното присъствие на Italiano Vero на столичната гастро карта е същинска привилегия. Атмосферата тук е като в автентично италианско бистро, а това е предпоставка за хубави dolce vita асоциации. Ако минем с поглед през менюто, ще срещнем както неаполитански пици и съвършена прясна паста, така и изпипани предястия и основни. Съветваме те да ни се довериш и да поръчаш Ризото Фрути ди маре, да вдишаш морския бриз и да се пренесеш сред сините вълни. Точно където ти е мястото!

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8
088 766 5663

La Branche
Даниел Божков

la branche

В La Branche сме откривали куп съкровища, превъплътени в кулинарни изкушения. Атмосферата вътре е елегантна, а разкошната им зелена градина отвън е идеалното убежище за идните месеци. Кухнята представлява изтънчена интерпретация на забележителни ястия с привкус от Средиземноморието, Италия и Франция. Като част от сезонното си меню представят пъстрата феерия от вкус – Филе от сьомга с аспержи, бейби картофи и панчета.

ул. „Шипка“ 14
088 558 1758

Leo’s Pizza
Лео Бианки

leo's pizza

Това планинско кътче посреща душата с уют, великолепна градина и кухня, носеща безметежния дух на цяла Италия. Освен ароматните пици на пещ, удивителните паста предложения, свежите салати и десертите, тук се предлагат и божествени италиански вина, които ще утолят всяка жажда. За предстоящия сезон колоритната натура нa Лео Бианки ни представя едно не по-малко колоритно ястие – Хапки от сьомга с цитрусов зехтин от ултразвуково олио. За финален пролетен щрих – перли от портокал и лайм.

ул. „Нарцис“ 58
087 864 2827

Mamma Mia
Мирослав Марков

mamma mia

Ето че най-накрая дойде сезонът за хапване на открито. Едно от любимите ни за целта софийски кътчета – Mamma Mia, ни посреща на уютната си тераса с впечатляващи ястия от сезонното си меню. Шеф Мирослав Марков ни е подготвил запечен лаврак с ядкова коричка и пармезан в океан от пъстри багри и морски вкусове. Опитай и останалите ястия със сезонни продукти и завърши с някой разкошен десерт от селекцията им със сладост.

ул. „Цар Иван Шишман“ 39
088 420 7036

Пънчетата
шеф Атанас Балкански

пънчетата

Нямаше как да не се от­бием в ресторант Пън­четата, чиято цялостна философия и концепция за хранене е сезонна­та кухня. Под вещото кулинарно ръководство на шеф Атанас Балкански Пънчетата предлагат яс­тия, за които използват само пресните продукти, налични за сезона. Незави­симо дали ще представят традиционни български рецепти по модерен начин, или ще приготвят интернационална кухня с български акцент, резул­татът винаги е впечат­ляващ.

Пролетните им предложения включват свежи листни салати и всякакви разнообразни зелени ястия, предста­вящи четирите основни елемента – вкус, аромат, текстура и визия.

Сервират ни патешко магре с крем от лешници, пролетен грах с амарант и фенел, маринована бейби царевичка и винен сос с череши. Ако пък ти се хапва риба, опитай божествения Тартар от сьомга гравлакс с тобико хайвер, див лук, ябълка и сметанов сос с билково олио. Вече сме убедени, че когато единственото вдъхновение е сезонът, няма как вкусът да не е удивителен!

бул. „Христо Смирненски“ 5
089 659 8555

Roma Bene
Калин Кирилов

roma bene

В светлата, просторна и уютна прегръдка на Roma Bene винаги е хубаво! Спираме се и сега в този своеобразен оазис на добрия вкус, който покорява сетивата с авторски блюда и класически комбинации, напомнящи любимото Средиземноморие. Шеф Калин Кирилов ни е приготвил паста Малталиати с тиквички, скариди, бяло вино, пармезан и няколко ароматни мерудии за финал. Опитай и останалите предложения от менюто на Roma Bene, като ги допълниш с добра компания и чаша вино.

Sofia Ring Mall
088 883 3166

Хапва ти се нещо пролетно и леко? Ресторантите със свежи салати в менюто в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *